پرایس اکشن عرضه و تقاضا چیست؟ نحوه شناسایی سطوح معاملاتی

سطوح معاملاتی در بازار به شما کمک می کند تا روند قیمت را بخوبی شناسایی کنید. متن راهنمای زیر با بررسی سطوح مختلف معاملاتی به شما کمک می کند.

سطوح معاملاتی و مفهوم نفوذ

دلیل ما برای انتظار واکنش از سطوح این است که اعتقاد داریم سفارشاتی در آن سطح وجود دارد. اگر سطح، یک سطح supply باشد، قیمت را پایین و اگر یک سطح demand باشد، قیمت را بالا نگه می‌دارد. اگر قیمت سایه‌ای (shadow)  بزند و از انتهایی ترین ناحیه عبور کند (البته در درون ناحیه باشد ایرادی ندارد البته فعلا! نواحی خاصی درون یک ناحیه وجود دارد که بعدا درمورد آن‌ها توضیح خواهیم داد) و تمام دیدگاه سفارشات را پاکسازی می‌کند.

معنای نفوذ یا Engulf در سطوح معاملاتی چیست؟

خیلی ساده اگر بخواهیم بررسی کنیم نفوذ (engulf) یعنی قیمت نسبت به سطح مورد نظر ما (اگر حمایت باشد) یک کف پایین‌تر یا (اگر مقاومت باشد) یک سقف بالاتر تشکیل دهد که در آینده شرایط به خصوص تری را تشریح می‌کنیم. در دیدگاه کلاسیک افرادی که با دیدگاه روندها فعالیت دارند زمان اتمام یک روند را (برای مثال یک روند صعودی) جایگزینی یک کف پایین‌تر نسبت به آخرین کف، به جای زدن سقف جدید می‌دانند.

در سطوح معاملاتی کدام سطح مهم تر است؟

آیا در سطوح کلاسیک باید هر سقف و کفی را بررسی کرد؟ خیر! ما فقط به بررسی engulf سطوحی می‌پردازیم که طبق تعریف کلاسیک روند، منجر به ایجاد سقف و کف‌های جدید شده‌اند.

نکته: نفوذ اگر در حد یک دهم پیپ (پیپت) هم اتفاق بیفتد، باز هم برای ما حائز اهمیت است.

آیا سبک RTM برای بورس ایران جوابگو است؟

بله، هرجایی که دیدگاه سفارشات وجود دارد و خریدار و فروشنده در تقابل با یکدیگر هستند، جوابگو است.

قبل از این بیان شد که در سطوح معاملاتی وقتی یک سطح engulf می‌شود و برگشت می‌کند و مجددا به حرکت خود ادامه می‌دهد، ما به نقطه که نفوذ انجام شده تا نقطه ای که برگشت داده شده، FTR می‌گوییم. کلمه‌ی FTR مخفف Failure To Return است به معنی کلی ناتوان از بازگشت.

توجه کنید که FTR ماهیت اصلاحی دارد.

سطوح معاملاتی: تفاوت FTR با Caps

الگوی Caps جز RBD یا DBR ها هستند در صورتی که FTR ها جزئی از RBR یا DBD ها هستند. در حقیقت در Caps ادامه حرکت نداریم و بعد از آن ریزش داریم در صورتی که در FTR ها قیمت در جهت شکست پیش می‌رود.

 

ارتباط FTR و Engulf

همانطور که در جلسه مربوط به FTR گفتیم، قیمت ابتدا باید به سطحی نفوذ کند (engulf) و بعد از بازگشت و ادامه حرکت در جهت شکست، از انتهای نفوذ تا عمیق ترین اصلاح را FTR می‌گوییم.

آیا شرط دیگری هم نیاز است؟

شرط دوم تشکیل FTR این است که پس از بازگشت قیمت، سقف یا کف جدید از بابت engulf را مجددا engulf کند.

یک دیدگاه کمی متفاوت از Engulf

در engulf گفتیم که قیمت حتی با سایه (shadow) و رد کردن ناحیه اصلی سفارشات هم در اصل نفوذ انجام می دهد ولی اکنون دو دیدگاه مختلف را بررسی می‌کنیم:

  1. کندل با مومنتوم زیاد بعد از ناحیه در حالت بسته قرار بگیرد.
  2. کندل صرفا سایه (shadow) بزند. از نظر آقای ایف، این هم جزئی از engulf ها است.

یک دیدگاه خیلی ساده و ابتدایی از FL

دیدگاه FL (Flag Limit) در اصل در ساختار خود Flag یا همان پرچم باید تعریف گردد اما در سبک RTM در مواقع مختلف و گاها به نواحی متفاوت، اسم FL نسبت می‌دهند اما در نواحی درست تقریبا همه‌ی این تعاریف یک ناحیه را مشخص می‌کنند.

قبل از بررسی ساختار پرچم در سطوح معاملاتی، فعلا FL را به این صورت بررسی می‌کنیم:

  • یک سطح یا ناحیه مهم را علامت می‌زنیم.
  • یا قیمت با رسیده به این ناحیه با کندل شارپ با مومنتوم سطح را رد کرده و کندل بسته می‌شود.

یا در رسیدن به این سطح شروع به تصمیم گیری و زدن کندل‌های Base می‌کند و سپس از ناحیه دور می‌شود که به این حالت FL می‌گوییم.

خود FL نوعی از FTR است.

یک تعریف موقت و جدید از FTR

در ابتدا قیمت باید با یک کندل شارپ و پر مومنتوم سطح ما را رد می کند و در حالت بسته قرار می گیرد (تعریف جدید از engulf) و سپس شروع به اصلاح خواهد کرد و از این جا به بعد مثل قبل عمل می‌کنیم.

مدل های دیگر FL

  • یک مدل از FL نیز به صورت زیر است.

نمونه ای دیگر از FL به این صورت است که کندل دوم با کندل اول یک گپ قیمتی دارد. ناحیه معین را با تعاریفی که گفتیم می‌توان یک FL در نظر گرفت.

 

دسترسی سریع

مقالات مرتبط

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
جستجوهای محبوب:
برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.