سیاست های اقتصادی (Econimic Policy ) به چه معناست؟

اقتصاد کلان

در این مقاله از چارتستان به تعریف سیاست های اقتصادی می پردازیم و انواع آن را بیان می کنیم.

انواع سیاست‌های اقتصادی

سیاست های اقتصادی در کشور ایرانبه دو بخش سیاست های پولی و سیاست های مالی قابل تقسیم است. در این مقاله به طور خلاصه نکاتی در خصوص هر کدام از این انواع را بیان می کنیم. با ما همراه باشید.

سیاست های اقتصادی

 

 

دو مرجع اصلی سیاست گذاری کلان کشور

سیاست های اقتصادی

سیاست گذاری پولی در جامعه ایران:

Monetary Policy

سیاست های پولی

سیاستگذاری پولی در جامعه از طریق کاهش یا افزایش دادن نقدینگی ، صورت میگیرد که تعبیر سیاست انقباضی یا سیاست انبساطی نام دارد.

سیاست های انبساطی عمدتاَ موجب رشد نقدینگی می شود و ضد رکودی و تورم زا می باشد.

سیاست های انقباضی عمدتاَ نقدینگی را مهار می کند و رکودزا و ضد تورمی می باشد.

یکی از مهم ترین ابزار سیاست های پولی بحث تغییر نوسانات نرخ بهره می باشد. زمانی که نرخ بهره افزایش پیدا می کند این یک سیاست انقباضی پولی است  تورم را کاهش می دهد.

زمانی که فدرال رزرو (بانک مرکزی آمریکا) نرخ بهره را افزایش می دهد یک سیاست انقباضی را اتخاذ کرده است که تورم را مهار می کند و به نوبه خود مانع از رشد قیمت همه ی چیزها مانند نفت، کامودیتی ها و فلزات اساسی و … می شود.

زمانی که فدرال رزرو نرخ بهره را کاهش میدهد بدین معناست که سران بانک یک سیاست انبساطی در پیش گرفته و به عبارتی شرایط ضد رکودی در پیش گرفته اند رشد تورم و رشد قیمت ها در بازارهای جهانی را ایجاد می کنند. تمامی این سیاست ها بلافاصله اتفاق نمی افتد زمان می برد ولی بالاخره نرخ بهره کار خودش را خواهد کرد. عوام فکر می کنند توم چیز بدی است ولی اینطور نیست؛ تورم در یک حدی  رونق و توسعه به همراه می آورد. تورم رکودی بد است که همه چیز گران بشود ولی رشد اقتصادی اتفاق نیافتد.

راه های ایجاد سیاست های انقباضی

فرض کنید به علت چاپ اسکناس، پایه پولی کشور افزایش بیابد و به تبع آن قیمت ها نیز افزایش پیدا کند؛ در این صورت دولت باید نوعی سیاست کاهش حجم پول یا همان سیاست انقباضی اتخاذ کند. برای اینکار چندین راه وجود دارد:

یکی از آن راه ها که معمولاٌ در جامعه ما اتفاق می افتد این است که دولت اوراق مشارکت یا اوراق قرضه منتشر می کند و مردم با خرید آن ها، حجم پول را در جامعه کاهش می دهند.

اما سیاست گذاری مالی، از طریق افزایش یا کاهش مالیات یا خریدهای دولتی صورت می گیرد. مثلاً یک سیاست انبساطی مالی این است که دولت مالیات ها را کاهش دهد تا قدرت خرید مردم بالا رود و اقتصاد به کنترل درآید.

دسترسی سریع

مقالات مرتبط

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
جستجوهای محبوب:
برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.