شاخص های موجود در بازار فارکس

شاخص های بازار فارکس به ترتیب انتشار در طی ماه:

در بازار فارکس شاخص های متعددی وجود دارد که در این مقاله و مقالات بعدی به بررسی هر یک از این شاخص ها می پردازیم.

1- ISM Manufacturing PMI

اولین روز کاری پس از پایان ماه منتشر می شود.

PMI

شاخص خرید مدیران است. مخفف Purchasing Managers Index منظور از شاخص خرید مدیران، مدیران تولیدی و خدمات هستند. که پرسشنامه ای به 400 مدیر در حوزه های مختلف در ایالات متحده داده می شود. شامل سفارشات جدید، تحویل کالا و…

ISM

هم اسم یک شرکت است که داده ها را استخراج می کند. بالای 50 یعنی شرایط خوب است، پایین 50 یعنی شرایط خراب است. این شاخص دو نسخه دارد که با فاصله یک هفته از هم منتشر می شوند :

  1. Flash : نسخه اولیه است.
  2. Final : نسخه نهایی است.

نکته:

برخی ایالت های بسیار صنعتی مثل میشیگان و شیکاگو این شاخص را جداگانه ارائه میکنند.

ISM Non Manufacturing PMI :

همان شاخص PMI است که شامل همه بخش هاست به جز بخش ساختمان.

ADP Non Farm Employment Change .2

دو روز پس از پایان ماه، معمولاً هم چهارشنبه اول ماه منتشر می شود. ADP نام شرکتی است که 400 هزار کارگر را بررسی می کند تا آمار را استخراج بکند. این کمپانی داده های خود را برای میزان اشتغال زایی ارائه می کند و این شاخص پیش زمینه ای برای NFP می باشد. اگر ADP مثبت باشد، شاید NFP هم مثبت شود. (ولی هیچ الزامی ندارد و فقط یک ادعا است و خیلی وقت ها اینجوری نمی شود.) (NFP مهم ترین خبر در دنیاست که بیشترین تاثیر را روی دلار آمریکا دارد)

Non Farm Employment هم به معنی اشتغال در بخش غیر کشاورزی است. در کل این شاخص را با نام ADP می شناسند. این شاخص هرچه بیشتر باشد بهتر است.

یک مثال:

ماه قبل 404 هزار شغل در بخش غیر کشاورزی فعال بوده و در این ماه پیش بینی اقتصاددانان افزایش شغل به رقم 433 هزار بوده ولی کاهش شغل رخ داده و به 307 هزار شغل رسیده و فاک داون رخ داده. خوب این خبر اثر منفی دارد و باعث تضعیف پول کشور یعنی دلار می شود چون خبر اقتصادی بدی است.

  Trade Balance .3 تراز تجاری

35 روز پس از پایان ماه

تراز تجاری را از قبل می دانیم همان انتهای فرمول GDP (x-m)  می باشد که همان خالص صادرات منهای واردات است. هرچه این عدد بالاتر باشد اقتصاد سالم و قوی تر است. هرچه این عدد بیشتر باشد بهتر است.

تراز تجاری

  Unemployment Claims .4 شاخص مدعیان بیکاری

5 روز پس از پایان هفته این شاخص منتشر می شود. به صورت هفتگی منتشر می شود. این شاخص هرچه کاهشی تر باشد بهتر است. (کاهشی باعث تقویت دلار می شود – افزایشی باعث تضعیف دلار)

و این شاخص توسط وزارت کار آمریکا منتشر می شود.  نشانگر کسانی ست که مراجعه می کنند و ادعا می کنند که بیکار شده اند و بیمه بیکاری می خواهند و تاثیر مهمی روی بازار می گذارد.

 Average Hourly Earning .5شاخص متوسط درآمد ساعتی

معمولاً اولین جمعه هر ماه منتشر می شود. میزان متوسط درآمد ساعتی را مشخص می کند. این شاخص هرچه بالاتر باشد بهتر است و از شاخص های تورمی محسوب می شود.

NFP  Non Farm Employment Change Non Farm Payroll .6  اولین جمعه هر ماه

مهم ترین خبر دلار است و بازار را تکان می دهد. تعداد حقوق بگیران آمریکا در همه بخش ها، به جز کارکنان موسسات خیریه، کارکنان خانه شخصی، کارکنان بخش های کشاورزی را در نظر می گیرد. به عبارت دیگر این شاخص تعداد شغل های ایجاد شده را نشان می دهد.

این داده یکی از اساسی ترین داده های بانک مرکزی آمریکاست که طبق این داده تصمیم به افزایش یا کاهش نرخ بهره می گیرد. اگر آمار ضعیف بیاید سیاست انبساطی در پیش می گیرد و نرخ بهره را پایین آورده و پایین نگه می دارد تا اشتغال های بیشتری ایجاد شود. اگر آمار خوب بیاید و درست شود سیاست های انقباضی در پیش می گیرد تا نرخ بهره را افزایش می دهد تا رشد حبابی اشتغال ایجاد نشود و تورم بروز نکند. همه  این اتفاقات باعث تقویت یا تضعیف دلار می شود که ما باید بدانیم و هماهنگ با این دانسته ها حرکت کنیم.

در نمونه تصویر می بینیم که انتظارات بر این بوده که 60 هزار شغل جدید ایجاد شود ولی نه تنها شغل جدیدی ایجاد نشده بلکه 140 هزار شاغل هم کمتر شده است

در این مثال می بینیم انتظارات بر این بوده که 180 هزار شغل جدید ایجاد شود ولی فقط 20 هزار شغل جدید ایجاد شده است.

Unemployment Rate

10 روز پس از پایان ماه منتشر می شود.

نرخ بیکاری است.

PPI  Product Producer Price Index .8

14 روز بعد از پایان ماه منتشر می شود.

شاخص تورم تولید کننده است که تا سال 1978 میلادی به عنوان قیمت عمده فروشی نیز شناخته می شد. این آیتم در واقع تغییر در قیمت های تولید کننده ها است. این شاخص، شاخصی تورمی است و هرچه بالاتر باشد بهتر است. افزایش PPI یعنی تولید کننده ها دارند با قیمت های بالتری محصولات شان را می فروشند و شرایط تولیدشان بهتر است و اقتصاد در حال توسعه است و ادامه ی افزایش اشتغال برای کسانی که در تولید مشغول به کار هستند.

نکته: این شاخص بر روی تایم فریم های بلند مدت تاثیر قابل ملاحظه ای دارد.

این که می گوییم شاخص تورمی است منظور این است که :

  1. رونق ساز است.
  2. در سایت فارکس فکتوری اگر فیلتر بزنید در رسته ی تورمی ها می توانید این شاخص را ملاحظه کنید.

Retail Sales  .9 آمار خرده فروشی

13 روز بعد از پایان هر ماه منتشر می شود.

این شاخص میزان تغییرات در مبالغ خرده فروشی ها را بیان می کند.

این شاخص، بهداشت، آموزش و پرورش و بیمه را شامل نمی شود و فقط شامل کالاهای مصرفی می باشد. مثلاً آمارها، سوپر مارکت ها و میوه فروشی ها جمع آوری می شود و یک بخش بزرگی از شاخص تولید ناخالص داخلی(GDP)  را تشکیل می دهد.

افزایش این شاخص باعث افزایش شاخص دلار می شود چون GDP را رشد میدهد. پس دلار تقویت می شود.

Core Retail Sales :

خالص شاخص در بازار فارکس می باشد و هزینه های مربوط به اتومبیل و سوخت حذف می شود. یعنی بیشتر تمرکز می کنند رو بحث پوشاک و مواد غذایی و این دست مسایل و حساس تر می شود.

دسترسی سریع

مقالات مرتبط

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
جستجوهای محبوب:
برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.