نحوه کار با سایت فارکس فکتوری:
از بین سایت های مختلف، یک سایت به نام Forex factory.com حائز اهمیت بیشتری است. این سایت باید همیشه جلوی رویتان باز باشد. وقتی می خواهید معامله بزنید باید به این سایت هم نگاه کنید و کنترل کنید که چه اخباری در آن روز منتشر می شود و طوری نشود که حواستان نباشد و نزدیک به انتشار یک خبر با ایمپکت نارنجی و قرمز پوزیشن بگیرید. و همان جا استاپ تان بخورد. اصلا نزدیک به این اخبار مهم معمولاً بهتر است پوزیشن نگیرید و اگر هم دارید بهتر است که ببندید.
کندل بزرگ هایی که می بینید معمولاً نزدیک به خبر می باشد. باید صبر کنیم که آن هیجان تخلیه شود و یک کندل بعدش معامله کرد. وارد سایت که شوید وارد صفحه ای می شوید که داده های اقتصادی کشورهای عضو G20 (بیست کشور صنعتی قدرتمند دنیا) را نشان می دهد. یک قسمتی دارد به نام Calendar که اگر این را بزنید وارد تقویم اقتصادی اش می شوید و داده های اقتصادی کشورهای مختلف را به صورت روزانه معرفی و راس ساعت منتشر کرده و به ما می دهد.
ستون impact که به رنگ های مختلف می باشد همان اثر آن خبر می باشد:
خاکستری: بی اثر زرد: کم اثر نارنجی: مهم قرمز: خیلی مهم
یک گزینه هم بالا گوشه سمت راست داریم به نام فیلتر:
که می توانید به هر کدام که نیازی ندارید آن ها را فیلتر کنید. مثلاً زرد ها که کم اثر هستند را بردارید و نارنجی و قرمز ها که مهم هستند و بازار را تکان می دهند را ببینید. در طول هفته که معامله می کنید باید حواستان باشد این اخبار بازار را 100 پیپ یا بیشتر و کمتر تکان می دهند زردها هم مهم اند نه اینکه مهم نباشند، شاخص های اقتصادی در رسته زرد ها قرار می گیرند، ولی بحث اثر بر بازار که ما می خواهیم در بازار ترید بکنیم را کم اثر در نظر می گیریم وگرنه تمامی این اخبار مهم اند. زرد ها تاثیر بلند مدت دارند، قرمز و نارنجی ها تاثیر آنی دارند و با یک کندل می زنند استاپ رو داغون می کنند.
در قسمت فیلتر شاخص ها را هم دسته بندی کرده اند و می توانید هر کدام را که می خواهید ببینید یا نبینید انتخاب کنید. مثلاً شاخص مسکن را می خواهید ببینید و می خواهید مهاجرت کنید ببینید شرایط مسکن در کشورهای مختلف چگونه است. یا شغل در استرالیا چگونه است. مثلاً می خواهید بروید استرالیا AUD را فیلتر می کنید و در قسمت Event شاخص مسکن و شاخص بیکاری را فیلتر می کنید و اخبار مربوط به مسکن و شغل در استرالیا را می خوانید.
در قسمت بالای سایت می توانید تاریخ ها را انتخاب کنید:
در قسمت سمت چپ نیز می توانید اخبار مربوط به امروز فردا و… را انتخاب و فیلتر کنید:
ساعت سایت را هم از این قسمت تنظیم بکنید و به ساعت کشور خودتان قرار دهید:
در پایین سایت سمت چپ علائم سایت را توضیح داده است:
در سمت راست قسمتی داریم که اعداد داده ها در آنجا نمایش داده می شوند:
در این قسمت :
Detail: همان جزییات خبر است که توضیح می دهد این خبر چیست و چه کسی منتشر می کند و کِی منتشر می شود و چه تاثیری دارد و از همین خبر بعدی اش کِی میاد و… و جزییات عالی ای از آن خبر به ما می دهد.
Actual: داده ای است که مبتنی بر واقعیت رخ داده و منتشر می شود
Forecast: داده ای است که توسط اقتصاد دانان پیش بینی شده است
اگر Actual از Forecast بهتر باشد به رنگ سبز نمایش داده می شود و اگر اکچوال بدتر از فورکست باشد به رنگ قرمز نمایش داده می شود. (نه الزاماً اکچوال بیشتر بلکه می گوییم بهتر. مثلا اخبار مربوط به بدبختی ها مثل بیکاری هرچه اکچوال کمتر باشد بهتر است)
Previous: عدد مربوط به دوره قبل را نشان می دهد.
Graph: تغییرات را به صورت نموداری نشان می دهد.
حال اگر دید بعضی از داده ها پیش بینی و عدد اینها ندارند این ها همان سخنرانی ها و سمینارها و کنفرانس ها و… می باشند که عدد ندارند. یعنی شاخص نیستند و بدون عدد قرار می گیرند. اگر دیدید تعجب نکنید.
یکسری علائم هم داریم مانند y/y که به معنی سال به سال و m/m به معنی ماه به ماه و q/q به معنی فصل به فصل منتشر می شوند.