همبستگی ارزها

زمانی که چند پوزیشن مختلف روی جفت ارزهای مختلف می گیریم، همبستگی ارزها به معامله گر نشان میدهد که حرکت دو جفت ارز، در یک بازه زمانی، چگونه با یکدیگر در ارتباط هستند و آیا هم جهت ، خلاف جهت یا کاملا تصادفی نسبت به یکدیگر حرکت می کنند.

همبستگی مثبت :

به این معنی است که دو ارز هم‌جهت (همسو) با یکدیگر حرکت می‌کنند.

همبستگی منفی:

یعنی دو ارز خلاف جهت یکدیگر (غیرهمسو) حرکت می‌کنند.

یکی از معروف ترین همبستگی های منفی – EURUSD و USDCHF می باشد که همبستگی منفی بالایی نسبت به همدیگر دارند.

اگر همبستگی دو ارز مثبت و بالا باشد درست است که اگر سود بگیرید دو سود خواهید گرفت ولی اگر ضرر کنید هم دو ضرر خواهید گرفت. زمانی می توان دو پوزیشن همسو گرفت که با آگاهی باشد و توام با اطلاع باشد.

نکاتی در خصوص همبستگی:

نکته ی بدیهی ای که وجود دارد وقتی دو جفت ارز مانند EURUSD و GBPUSD را معامله می کنید چون در جفت ارز اول یورو تقسیم بر دلار می شود و در جفت ارز دوم پوند تقسیم بر دلار می شود چون مخرج هر دو دلار می باشد بدیهی است که همبستگی مثبت میان این دو جفت ارز وجود دارد. یعنی اگر دلار ضعیف شود هر دوی این جفت ارز بالا می رود و اگر دلار قوی شود هر دوی این جفت ارز پایین می آید. مانند این است که شما دو کسر را با هم مقایسه می کنید که مخرج مشترک دارند.

مثال:

 در جفت ارزهای EURUSD و USDCHF ما می توانیم حدس بزنیم که همبستگی این دو جفت ارز منفی می باشد. چون در جفت ارز اول دلار در مخرج قرار دارد ولی در جفت ارز دوم دلار در صورت کسر قرار دارد. بنابراین با افزایش قدرت دلار جفت ارز اول تضعیف و نزولی می شود و جفت ارز دوم تقویت و صعودی می شود. پس این دو جفت ارز دارای همبستگی منفی می باشند.

کاربرد همبستگی ها:

از همبستگی میان ارزها می‌توانید برای پیدا کردن فرصت‌های معاملاتی بهتر یا برای پوشش ریسک معاملات (Hedge) استفاده کنید. اگر مطمئن هستید که یک جفت ارز با جفت ارز دیگری همسو یا خلاف جهت یکدیگر حرکت می‌کند، می‌توانید در کنار معامله جفت ارز اول، معامله‌ای در جفت ارز دوم باز کنید تا بتوانید از حرکت این دو جفت ارز نهایت بهره را ببرید. یا معامله جفت ارز دوم را با هدف هج‌کردن معامله اول، باز کنید تا درصورت افزایش نوسانات، بتوانید ریسک معامله اول‌تان را پوشش دهید.

معرفی سایت:

سایتی که برای مشاهده کوریلیشن جفت ارزها از آن استفاده می کنیم :جهت ورود کلیک کنید. (این لینک مستقیم می باشد.) ولی در صورت ورود به صفحه اصلی تب Market سپس correlation را بزنید. در این سایت جدولی وجود دارد متشکل از سطر و ستون که به صورت کراس همبستگی ارزها را با هم نشان می دهد.

در قسمت بالای سایت تایم فریم را نیز باید مشخص کنید. معمولاً 4 ساعته را خود استاد چک می کند. ممکن است جفت ارز مورد نظر خود را نبینید. در قسمت گوشه سمت راست جدول more را می زنید و هر جفت ارزی که بخواهید را انتخاب می کنید.

نقشه راهی برای همبستگی‌ها چه مثبت و چه منفی!

واریز وجه به کیف پول شخصی نزد صرافی (تاپ چینج):

در صرافی تاپ چینج ثبت نام می کنید. مرحله به مرحله پیش رفته و اطلاعات را وارد می کنیم و احراز هویت می کنیم. سپس در قسمت “حساب های من” حساب بانکی خود را به سایت تعریف می کنیم و در نهایت در قسمت “کیف پول های من” یک کیف پول یا دلاری یا ریالی یا هر دو را ایجاد می کنیم. سپس در قسمت “شارژ” کیف پول خود را شارژ می کنید. “از طریق آنلاین” را انتخاب می کنید (گزینه “بانک” برای مبالغ بالای 100 میلیون تومان می باشد) سپس کیف پول مورد نظر را انتخاب کرده و ادامه فرآیند واریز را پیش می روید.

نکته:

بعضی ها کیف پول ریالی را شارژ می کنند و سپس بعداً که نرخ تبدیل مناسب بود به صورت داخلی مبلغ را به کیف پول دلاری انتقال می دهند. برای انجام این کار گزینه “تبدیل” را زده سپس گزینه “درخواست جدید” را زده و پول خود را به دلار تبدیل می کند.

برداشت وجه از کیف پول شخصی نزد  صرافی (تاپ چینج) :

در اکانت صرافی گزینه “برداشت” را زده و مراحل را به ترتیب پیش می رویم. به همین سادگی.

واریز وجه به حساب کاربری شخصی نزد بروکر (آلپاری) :

در حساب کاربری شخصی آلپاری گزینه “واریز وجه” انتخاب می شود. نوع انتقال را واریز زده و در قسمت “انتقال از” گزینه “TC Wallet” را انتخاب می کنیم. در قسمت “انتقال به” آن حساب آلپاری ای را که می خواهید پول به آن واریز شود را انتخاب می کنید. در مرحله بعد میزان مبلغ مورد نظر را انتخاب کرده و ادامه فرآیند واریز را مرحله به مرحله پیش رفته شما را به سایتی دیگر انتقال می دهد. در این سایت به حساب TCpay لاگین می کنید و کیف پول مورد نظر خود را انتخاب می کنید و گزینه pay را می زنید. یک کد تایید به ایمیل ارسال می شود و آن را از ایمیل خود در برداشته و در این قسمت کپی پِیست می کنید. در نهایت پول از کیف پول تاپ چینج شما خارج شده و به حساب آلپاری شما منتقل می شود.

برداشت وجه از حساب کاربری شخصی نزد بروکر (آلپاری) :

در حساب کاربری شخصی آلپاری گزینه “برداشت وجه” انتخاب می شود. مراحل بالا را به همان شکل پیش رفته و در نهایت پول از حساب شخصی نزد بروکر به حساب شخصی نزد صرافی منتقل می شود.

جهت مشاهده ادامه مطلب کلیک کنید.

دسترسی سریع

مقالات مرتبط

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
جستجوهای محبوب:
برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.