کوازیمودو (QM)

کوازیمودو (QM)

یکی از انواع اصلی Fakeout ها، کوازیمودو (QM) است که با ستاپ BSZ تطابق دارد.

در شماتیک زیر ما یک قله داریم که قیمت بعد از رد شدن از آن یک حمایت انجام داده و یک MPL شکل گرفته است. در آینده وقتی بازار به این محدوده می‌رسد چند بار واکنش می‌دهد. (البته ما می‌دانیم که سفارشات اصلی در دل MPL است) و حتما از پایین یک Engulf اتفاق می‌افتد. (این موضوع تاییدیه اصلی ما است و اولین شرط ورود ما به ترید است.) و همینطور در قسمت بالا حتما باید ماهیت Change of Polarity (COP) اتفاق بیافتد. یعنی محدوده حمایتی باید تبدیل به محدوده مقاومتی شود. (یعنی برخوردهایی به آن انجام شده باشد برای مثال یک Base مشاهده کنیم یا برخوردهای قیمتی داشته باشد.) زیرا ذهنیت کلاسیک برای معامله‌گران خرد ایجاد شود که سطح ماهیت مقاومتی دارد و استاپ اشخاص جمع آوری شود. از طرفی Breakout Trader ها که نیز با Breakout سطح وارد می‌شوند. بعد از برگشت قیمت به پایین استاپ‌شان جمع آوری ‌شود.

در این حالت می‌گوییم Fake out (FO) یا Fake Breakout اتفاق افتاده است.

اما حالت دیگری وجود دارد که جزء  FO نیست ولی بعضا تحلیل‌گران RTM یا برخی از استاتید به این نوع هم FO می‌گویند. البته این را با MPL اشتباه نگیرید. (MPL فقط در محل‌های خاصی وجود دارد). همانطور که می‌بینید، قیمت یک HH[1] زده و به دنبال آن یک LL[2] زده است. در این ناحیه می‌توان با ریسک کمی وارد معامله شد.

در جلسات اول اشاره کردیم که FTR می‌تواند هم به سطح شکسته شده نفوذ کند و هم نکند. ولی در اینجا برای این که آن را FTR در نظر بگیریم لازم است که به سطح شکسته شده نفوذ داشته باشد. درصورتی که قیمت نتواند به سطح نفوذ کند دیگر آن را FTR نمی‌گیریم و صرفا یک پولبک خارجی (External Pull-back) داریم.

برای FTR شدن یک شرط دیگر هم لازم است! قیمت باید حداقل 3 بار سطح شکسته شده را قطع کند.

در شرایطی دیگر وقتی قیمت بازگشت می‌کند. DP که هدفش شکستن سقف بوده را Engulf می‌کند و به Base پایین‌تر واکنش می‌دهد و بالا می‌رود. در این ناحیه دوباره ما یک محدوده داریم که در بازگشت قیمت به آن می‌توان وارد معامله شد. به شرطی که در بالا Engulf داده باشد یا تایید با الگوی کندل استیک بگیرید.

در الگوی QM همانطور که در شماتیک زیر مشاهده می‌کنید، قیمت از پایین یک محدوده رو Engulf می‌کند. سپس بالا می‌رود به محدوده‌ای که به آن  QM Level یا به اختصار QML گفته می‌شود واکنش می‌دهد.

حالا بحثی که وجود دارد این است که این حرکت باید Demand تو ناحیه حرکت قبلی را Engulf کند. یا آن base که باعث ریورس قیمت و زده شدن Higher High شده را Engulf کند؟ این جای بحث دارد و اگر درست متوجه بشوید چند پله از بقیه جلوتر هستید.

چند اتفاق ممکن است رخ دهد!

در حالت اول:

شانه چپ به یک Base واکنش داده و بعد قیمت سقف را می‌شکند و بعد از زدن HH، قیمت ریورس می‌شود و باید آن Base که حرکت برگشت را ایجاد کرده را Engulf کند (اگر DP هم داشته باشد آن هم باید Engulf شود) و وقتی این شرایط رخ داد، قیمت به بالا حرکت می‌کند و شانه راست تشکیل می‌شود.چند اتفاق ممکن است رخ دهد! در حالت اول شانه چپ به یک Base واکنش داده و بعد قیمت سقف را می‌شکند و بعد از زدن HH، قیمت ریورس می‌شود و باید آن Base که حرکت برگشت را ایجاد کرده را Engulf کند (اگر DP هم داشته باشد آن هم باید Engulf شود) و وقتی این شرایط رخ داد، قیمت به بالا حرکت می‌کند و شانه راست تشکیل می‌شود.

حالت دیگر

زمانی است که قیمت به Base که در آن تایم فریم دیده می‌شود واکنش نمی‌دهد و اصطلاحا از هوا برمی‌گردد! (البته همچین چیزی نیست و باید در تایم‌های پایین‌تر به دنبال علت بود). در این شرایط آن Base باید Engulf شود (همراه DP). حالت دیگر زمانی است که قیمت در همان حرکت شانه چپ از Base رد می‌شود و آن را Engulf می‌کند. در این شرایط برای ما مهم است که حرکت Low قبلی، Engulf شود.

به چه صورت باید ترید کرد؟

در ناحیه مشخص شده یک MPL داریم که تقریبا با QM Level هم پوشانی هم دارد. ورود در این ناحیه است! و در صورت ورود حدضرر ما باید بالای سقف باشد اما زمانی که MPL را می‌بینیم و می‌توانیم بر پایه MPL ترید کنیم، ریسک را کم می‌کنیم و حد ضرر را به صورت زیر قرار می‌دهیم.

گاهی ناحیه MPL ما برای مثال 6 پیپ است و بقیه حرکت تا سقف برای مثال 2 پیپ است در این صورت بهتر است حدضرر بالا سقف باشد.

یکی از حالت‌هایی که وجود دارد و خیلی شبیه FO که صحبتش را کردیم است. بازار یک Base تشکیل می‌دهد و به این Base چند برخورد دارد و سپس از پایین Engulf می‌کند و بعد قیمت یک بار به کفی که زیر Base بالایی است می‌تواند یک واکنش مینوری بد‌هد و بعد به ناحیه اصلی که سفارشات موجود است (MPL) و بعد قیمت ریزش می‌کند.

در این ناحیه قیمت می‌تواند یک QM مینور هم تشکیل دهد و این موضوع برای حجم اضافه کردن بد نیست!

الگوی QM هم در برگشت روند است و هم بین روند اتفاق میافتد. شرایطی که ما تا الان دیدیم برای انتهای حرکات یعنی در قله‌ها و دره‌ها می‌بینیم.اگر بین روند بخواهید QM را بررسی کنید باید توجه داشته باشید که حرکت اصلی و اولیه قبل از QM باید Engulf یک ناحیه باشد و سپس یک ناحیه اصلی در دل حرکت هم باید توسط LL، انگلف شود.

گاهی ممکن است شما این وضعیت رو ببینید که حرکت رنجی هم اتفاق افتاده و بازار یک Hunt انجام می‌دهد و ریزش می‌کند. در این شرایط مراقب باشید! QM Level شما ناحیه پایینی نیست! QMLevel در ناحیه بالا است. معمولا کل Base را در نظر می‌گیرند.

از طرفی اگر می‌خواهید روی MPL ترید کنید باید این MPL با QM Level تطابق داشته باشد.

در دو حالت زیر Base تشکیل شده QM level محسوب نمی‌شوند و محل QM Level در محدوده خط چین است.

می‌توان QM را با خیلی چیزا ترکیب کرد (به عنوان تایید).

برای مثال وقتی قیمت به صورت CP به QM Level باز می‌گردد می‌تواند تاییدی باشد که حرکت فعلی یک حرکت اصلاحی است. یا برای مثال به صورت یک 3Drive به QM Level برسد.

کسانی که QM کار می‌کنند از چارت خطی هم می‌توانند در تایم‌های خیلی پایین برای اسکلپ استفاده ‌کنند.اگر به هر علتی QM شما فیلد شد و بالا Engulf داد (غیر از حالت DM) شما می‌توانید در محدوده که QM Level به صورت Ignore شده است در آینده ترید کنید (اصطلاحا IQML)

 

 

 

 

 

 

دسترسی سریع

مقالات مرتبط

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
جستجوهای محبوب:
برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.