مراقب باشید! کلاهبرداران کریپتو به دنبال سرقت ارزهای دیجیتال شما هستند. بیاموزید چگونه این در برابر آنها از خود محافظت کنید.
کلاهبرداران کریپتو
کلاهبرداران کریپتو همیشه به فکر راههایی برای سرقت ارز دیجیتال شما هستند. نشانه قطعی کلاهبرداری این است که کسی به شما بگوید باید با ارز دیجیتال پرداخت کنید.
در مورد آن فکر کنید. چرا یک شخص یا کسبوکار معتبر فقط ارزهای دیجیتال را میپذیرد و از پذیرش دلار آمریکا (یا سایر ارزهای فیات) چه از طریق پرداخت کارت نقدی یا اعتباری خودداری کند؟
هرگز برای پرداخت با ارز دیجیتال تحت فشار نباشید.
فقط کلاهبرداران کریپتو این درخواست را مطالبه میکنند، زیرا برخلاف گزینههای دیگر که میتوانید بعداً تراکنش را به چالش بکشید و پول خود را پس بگیرید، پس از ارسال ارز دیجیتال، راهی برای معکوس کردن تراکنش وجود ندارد.
کلاهبردار رمز شما را دریافت می کند و ناپدید می شود. ما می خواهیم از شما در برابر کلاهبرداران محافظت کنیم. این سرنخ های مهم را به خاطر بسپارید تا بتوانید کلاهبرداری ها را شناسایی کرده و ارز دیجیتال خود را ایمن نگه دارید:
چگونه کلاهبرداران کریپتو را تشخیص دهید؟
اگر می دانید چگونه کلاهبرداری ارز دیجیتال را تشخیص دهید، می توانید از کلاهبرداری ارز دیجیتال جلوگیری کنید. در اینجا چند علامت هشدار یا پرچم قرمز وجود دارد که باید مراقب آنها باشید.
🚩 طرحی که ادعا می کند سرمایه گذاری هیچ ریسکی ندارد.
چنین وعده هایی را باور نکنید زیرا نشان دهنده کلاهبرداری است. حتی اگر تاییدیه یا گواهینامهای از سوی افراد مشهور وجود دارد، بسیار مشکوک باشید زیرا احتمالاً جعلی هستند.
🚩 تضمین کسب درآمد
هر پیشنهاد ارز دیجیتال که بازده تضمین شده y را وعده دهد یک پرچم قرمز است. هیچ سرمایه گذاری مالی نمی تواند بازده مثبت آینده را تضمین کند زیرا سرمایه گذاری ها می توانند کاهش یابند.
🚩 پیشنهاد پول رایگان
چه به صورت نقدی و چه به صورت ارز دیجیتال، هرپیشنهادی که وعده پول رایگان می دهد احتمالا جعلی است. اگر در ازای به اشتراک گذاری اطلاعات شخصی به شما پول رایگان پیشنهاد می شود، قطعا یک کلاهبرداری است.
🚩 ادعاهای بزرگ بدون جزئیات کم یا صفر
اگر کسی فرصتی را با جزئیات مبهم یا حتی بدتر از آن بدون جزئیات به شما پیشنهاد می دهد، احتمالاً کلاهبرداری است. اگر برای دریافت جزئیات بیشتر سؤال میپرسید و سؤالات شما پاسخ داده نمیشود، احتمالاً کلاهبرداری است.
🚩محتوای ضعیف یا شلخته نوشته شده است
مراقب خطاهای گرامری در پیام ها، نمایه های شبکه های اجتماعی و وب سایت ها باشید. کلاهبرداران اغلب اشتباهات املایی، دستوری و نقطه گذاری برای جعل مرتکب می شوند.
🚩 احساس فوریت
کلاهبرداران ممکن است سعی کنند احساس اضطرار در شما ایجاد کنند تا شما را متقاعد کنند آنچه را که می خواهند انجام دهید. هر زمان که کسی سعی می کند شما را متقاعد کند که باید همین الان اقدام کنید مراقب باشید.
🚩 پیام های تصادفی از طرف یکی از دوستان
دوستی با شما تماس می گیرد و ادعا می کند که در شرایط اضطراری گرفتار شده است و به کمک فوری مالی نیاز دارد، اما فقط از طریق ارز دیجیتال.
چگونه وب سایت ارز دیجیتال مشکوک کلاهبرداران کریپتو را تشخیص دهیم؟
اگر مطمئن نیستید که آیا یک وبسایت ارز دیجیتال خاص، کلاهبردار است، از این فهرست برای کمک به خودتان استفاده کنید:
- آیا اولین بار در مورد آن در شبکه های اجتماعی شنیدید؟ این نوع کانال ها روش های محبوبی برای کلاهبرداران برای یافتن قربانیان جدید هستند.
- آیا وب سایت به طور ایمن از طریق https نه http متصل می شود؟ اگر آدرس وبسایت به جای https با http شروع شود، دادههایی که به وبسایت ارسال میکنید ایمن نیستند.
- آیا آدرس وب سایت دارای غلط املایی است؟ اگر چنین است، وب سایت ممکن است جعلی باشد.
- آیا محتوای نوشته شده در سایت حاوی غلط املایی، گرامر ضعیف یا ساختار جملات گیج کننده است؟ اگر چنین است، باید با احتیاط ادامه دهید.
- آیا وب سایت از تصاویر استوک زیادی استفاده می کند یا به نظر می رسد که با یک الگوی پیش فرض ایجاد شده است؟
- آیا محتوا به جای بحث در مورد جزئیات فنی، بر روی چیزی تمرکز دارد که قیمت کریپتو را بالاتر می برد؟
- آیا وب سایت بازده بالایی را تضمین می کند؟ به عنوان مثال، آیا ادعا می کند که می توانید پول خود را در یک هفته سه برابر کنید؟ اگر چنین است، احتمالاً کلاهبردار است.
- آیا صفحه درباره ما وجود دارد؟ آیا جزئیاتی در مورد محل تاسیس و محل شرکت ارائه می دهد؟ آیا نام واقعی افرادی که شرکت را اداره می کنند فاش می کند؟ آیا عکس افراد واقعی است یا تصاویر استوک؟ اگر اطلاعات کمی در مورد شرکت وجود دارد یا هیچ اطلاعاتی وجود ندارد، مراقب باشید.
- آیا وب سایت ادعای تاییدیه افراد مشهور یا تاثیرگذاری دارد؟ این وب سایت ها معمولا جعلی هستند و برای متقاعد کردن افراد برای ثبت نام بدون استفاده می شوند.
لیست مذکور برای تشخیص کلاهبردار بودن وب سایت غیرقابل خطا نیست.
حتی اگر وب سایت بتواند تمام سؤالات را پاسخ دهد، ممکن است وب سایت همچنان کلاهبردار باشد. اما احتمال آن برای شما کاهش یافته است. اگر چیزی در وبسایت وجود دارد که شما را مشکوک میکند یا به نظر میرسد آنقدر خوب نیست که درست باشد، مطمئنترین کار این است که روی چیزی کلیک نکنید یا اطلاعاتی را ارسال نکنید و فقط وب سایت را ترک کنید.
چگونه از خود در برابر کلاهبرداران کریپتو محافظت کنید؟
با افزایش محبوبیت ارزهای دیجیتال در سراسر جهان، خلاقیت کلاهبردارانی که به دنبال هدف قرار دادن معاملهگران و سرمایهگذاران بیتجربه ارزهای دیجیتال هستند، افزایش یافته است.
اما حتی اگر یک کاربر جدید ارز دیجیتال نیستید، فکر نکنید که در برابر کلاهبرداری مصون هستید. ماندن در صدر آخرین اخبار در مورد کلاهبرداری و سرقت کریپتو دشوار است.
کلاهبرداری های ارزهای دیجیتال پیچیده تر می شوند، اما راه هایی برای جلوگیری از قربانی شدن وجود دارد.
8 نکته برای محافظت از خود در برابر کلاهبرداری های ارز دیجیتال:
در اینجا 8 نکته مفید وجود دارد که می توانید برای محافظت از خود در برابر کلاهبرداری های ارز دیجیتال استفاده کنید:
1. هرگز عبارت اصلی کیف پول خود را با کلاهبرداران کریپتو به اشتراک نگذارید.
اگر از شما خواسته شود عبارت اصلی کیف پول ارز دیجیتال خود را به اشتراک بگذارید، در یک فرصت سرمایه گذاری شرکت کنید، یا حساب خود را بازیابی یا بارگیری کنید، کلاهبرداری برای سرقت دارایی های دیجیتال شما است. و به یاد داشته باشید که کلید خصوصی و بازیابی خود را در مکانی امن نگه دارید.
2. خودتان تحقیق کنید.
اگر با ارز دیجیتالی آشنا نیستید و نمی دانید چه چیزی آن را منحصر به فرد می کند، وظیفه خود را انجام دهید. از خود در برابر کلاهبرداری های ارز دیجیتال محافظت کنید.
با استفاده از نام شرکت و همچنین نام ارز دیجیتال، به صورت آنلاین جستجو کنید و بازبینی، کلاهبرداری یا شکایت را به جستجوی خود در مورد ارز دیجیتال مذکور اضافه کنید.
به نتایج توجه کنید و فقط نگاهی اجمالی به جستجوها نیندازید. بررسی های آنلاین ممکن است از پروفایل های جعلی باشد. همیشه قبل از اینکه پولی را به خطر بیندازید، تحقیق خود را انجام دهید.
3. درخواست های فوری و با اضطرار را نادیده بگیرید.
کلاهبرداران سعی می کنند از تاکتیک های فشار و اضطرار بالا استفاده کنند تا شما را وادار به ارسال سریع پول خود کنند.
برای مثال، اگر همین الان اقدام کنید، ممکن است تخفیف یا پاداش ارائه دهند. یا ممکن است در مواقع اضطراری وانمود کنند که دوستی هستند که پولی به عنوان ارز دیجیتال نیاز دارد.
درخواست های پرداخت فوری علامت هشدار بزرگ است. اگر این نوع درخواست ها را دریافت کردید، فقط پیام ها را حذف کنید و آنها را نادیده بگیرید.
4. به پست های شبکه های اجتماعی مشکوک باشید.
شبکه های اجتماعی سودآورترین روشی است که کلاهبرداران از هر روش دیگری برای دسترسی به افراد استفاده می کنند.
کلاهبرداران رمزارز اغلب از برنامه های شبکه های اجتماعی مانند توییتر یا برنامه های چت مانند تلگرام و دیسکورد برای تبلیغ کلاهبرداری های خود استفاده می کنند.
آنها ممکن است ادعا کنند که اینفلوئنسرها یا افراد مشهور پروژه های آنها را تأیید یا حمایت می کنند، یا حتی سرمایه گذار هستند. پست ها ممکن است شامل عکس یا اسکرین شات باشند. اما همه اینها جعلی هستند.
هر بار، تبلیغ زیادی از یک ارز دیجیتال جدید یا سایر پروژه های ارز دیجیتال را در شبکه های اجتماعی مشاهده کردید، شک داشته باشید و خودتان درباره آن دوباره تحقیق کنید.
و اگر کسی در شبکه اجتماعی شما ظاهر شد و با عجله شما را برای شروع دوستی یا ارتباطی عاشقانه عجله کرد، مراقب باشید. مراقب کلاهبرداری های عاشقانه باشید.
5. پیام یا دایرکت مسیج های مستقیم تصادفی را نادیده بگیرید.
اگر یک پیام مستقیم تصادفی یا DM از ناشناسی دریافت کردید که سعی دارد فرصتی برای سرمایه گذاری ارز دیجیتال به شما ارائه دهد، کلاهبرداری است.
هرگز ارز دیجیتال خود را انتقال ندهید یا اطلاعات شخصی را در اختیار کسی قرار ندهید که ناخواسته با شما تماس برقرار می کند. حتی اگر کاملاً غریبه نیست و فرد را می شناسید، مشکوک باشید.
ممکن است آن شخص توسط یک کلاهبردار متقاعد شده است و اکنون سعی می کند شما را وادار به مشارکت کند یا تلفن، ایمیل یا حساب شبکه های اجتماعی او هک شده است و هکر هویت دوست شما را جعل می کند.
6. مطمئن شوید که آدرس وب سایت صحیح است.
هنگام بازدید از یک وب سایت مرتبط با ارز دیجیتال، همیشه قبل از وارد کردن اطلاعات خود، آدرس وب سایت (URL) را دوباره بررسی کنید.
اگر با وب سایت یک ارز دیجیتال آشنا نیستید، URL را از یک منبع رسمی مانند حساب رسمی توییتر آن ارز دیجیتال دریافت کنید.
همچنین می توانید از وب سایت های شناخته شده ردیابی قیمت ارزهای ارز دیجیتال مانند CoinMarketCap یا CoinGecko استفاده کنید. به سادگی ارز دیجیتال مدنظر را جستجو کنید و لینک وب سایت رسمی آنها را جستجو کنید.
هر زمان که هر پیامی را دریافت میکنید، چه از طریق ایمیل، متن، چت یا DM، همیشه قبل از کلیک کردن، املای URLهای موجود در پیوندها را بررسی کنید. و مراقب تغییر مسیرهای URL باشید، جایی که به طور ماهرانه به وب سایت دیگری با طراحی مشابه فرستاده می شوید.
7. برنامه ها را از پلتفرم های رسمی اپلیکیشن موبایل دانلود کنید.
هنگام استفاده از برنامههای موبایل ارز دیجیتال، فقط از پلتفرمهای رسمی برنامههای تلفن همراه، که به عنوان فروشگاههای برنامه نیز شناخته میشوند، دانلود کنید.
برای دستگاه های iOS، فروشگاه App Store و برای دستگاههای اندروید، فروشگاه Google Play است.
اگر از شما خواسته شد یک برنامه تلفن همراه را در خارج از اپ استور یا فروشگاه Google Play دانلود کنید، که به عنوان sideloading است. این برنامه ها توسط اپل یا گوگل بررسی نشده اند.
به عنوان مثال، می توانید یک کیف پول جعلی موبایل را دانلود و نصب کنید. هنگامی که هر ارز دیجیتال را به این کیف پول ارسال می کنید، بلافاصله به کیف پولی منتقل می شود که قطعاً مال شما نیست.
نسبت به درخواستها برای دانلود برنامهها برای رفع مشکلات یا اجازه دسترسی به لپ تاپ یا موبایلتان چشم پوشی کنید.
8. از هر چیزی که دارای قول یا ضمانت است خودداری کنید.
اگر کسی قول بازده بالا را بدهد، کلاهبردار است. و اگر آن شخص سود را ضمانت کنند، نیز کلاهبردار است. اگر وعده و تضمین بازدهی بالا با ریسک صفر را بدهد نیز غیرقانونی است.
سرمایه گذاری های قانونی که بتواند بازده بالا را بدون ریسک تضمین کند وجود ندارد.
هروقت گواهینامه های درخشان یا داستان های موفقیت در ارز دیجیتال را می بینید، آنها نیز احتمالا جعلی هستند.
- پشتیبانی مناسب در تحلیل، استراتژی های معاملاتی و مدیریت ریسک و سرمایه خود را در خدمات ما از جمله درخواست تحلیل سهم، اکسپرت مدیریت سرمایه و سفارش اکسپرت انتخاب کنید.
مراقب پیشنهادهایی مانند وعدههای سود بدون ریسک، تضمین بازدهی بالا، و درخواست پرداخت فوری باشید. همچنین بررسی دقیق وبسایتها و پیامهای دریافتی مهم است.
پرداختهای ارز دیجیتال قابل برگشت نیستند و هویت فرستنده و گیرنده نیز ممکن است ناشناس بماند که این امر برای کلاهبرداران بسیار جذاب است.
فوراً هر گونه تراکنش یا ارتباط را قطع کنید و از اشتراکگذاری اطلاعات شخصی یا مالی خودداری کنید. همچنین میتوانید گزارشی به نهادهای نظارتی مربوطه ارسال کنید تا به بررسی موضوع بپردازند.