از جمله تخصص هایی که برای فعالیت در بازارهای مالی به آن نیاز دارید تحلیل گری (Market analysis) است. تحلیل تکنیکال و تحلیل بنیادی از جمله روش های تحلیل گری در بازارهای مالی است.
تحلیلگری در بازارهای مالی
برای اینکه به صورت حرفه ای در بازارهای مالی فعالیت کنید نیازمند کسب دانش در این حوزه هستید. یکی از تخصص های مورد نیاز در بازار سرمایه تحلیلگری است. هر فعال بازار سرمایه با توجه به علایق و تخصص خود یکی از روش های تحلیل را انتخاب می کند و براساس این روش تحلیل به معامله گری می پردازد.
تحلیل چیست؟
تریدرها به بررسی محاسبات نظام مند داده ها یا آمارها تحلیل می گویند که یکی از پیش شرط های فعالیت در بازارهای مالی تحلیل گری است. در واقع تحلیل به معنای درک، فهم و مهمتر از اینها تفسیر شما از داده ها است که تصمیم گیری و اقدامات شما را هوشمندانه تر می کند.
آنالیز و بررسی حرفه ای در بازارهای مالی فراتر از علم و دانش ما درباره یک موضوع است. ما بررسی و ارزیابی می کنیم تا بتوانیم براساس آن رفتار آینده بازار را پیش بینی کنیم و براساس این پیش بینی دست به اقدام می زنیم.
تحلیل در بازارهای مالی به بررسی یک دارایی یا ارز یا هر چیز قابل خرید و فروش دیگری می پردازد. در بازارهای مالی هدف از تحلیل گری این است که به این سؤال مهم پاسخ دهیم که در آینده چه اتفاقی می افتد؟
تحلیلگر کیست؟
بررسی داده ها یکی از جذاب ترین مشاغل قرن 21 است. اکنون که می دانیم آنالیز حرفه ای چیست می توانیم به این بپردازیم که تحلیلگر چه کاری انجام می دهد.
یک تحلیلگر موظف است داده های خام را به بینش معناداری تبدیل کنید. تحلیلگر شخصی است که با بررسی کامل و عمیق، سعی در پیش بینی احتمالی روند بازار دارد. امروزه تحلیلگری حرفه ای است که در بازارهای مالی دارای اهمیت بسیار بالایی است. و نقش کلیدی در بازارهای مالی دارد.
انواع سبک های تحلیلی در بازارهای مالی
دو نوع کلی از تحلیل های رایج در بازارهای مالی وجود دارد که فعالین بازار سرمایه از آنها استفاده می کنند و عبارتند از:
- تحلیل تکنیکال
- تحلیل بنیادی
همواره یک جنگ ناتمام بین تحلیلگران سبک های مختلف وجود دارد. هر کدام معتقدند سبکی که آنها در آن فعالیت می کنند بهترین سبک است.
اما باید این را در نظر گرفت که این روش ها به نوعی مکمل هم هستند و اگر بررسی ها داده ها به صورت تخصصی صورت پذیرد خروجی تمام این ارزیابی ها یکسان است.
سبک تکنیکال:
تحلیل تکنیکال (Technical Analysis) را اولین بار چارلز داو در اواخر قرن نوزدهم میلادی معرفی کرد. پس از آن افرادی همچون ویلیام همیلتون، رابرت ری و سایرین نظریه داو را تکمیل کردند. البته این سبک همواره در حال به روزرسانی است.
در سالیان اخیر تریدرهای حرفه ای نیز تکنیکها و روش های نوینی در تحلیل تکنیکال ایجاد کرده اند که به بررسی بهتر سهام و تعیین دقیق تر نقاط ورود و خروج به سهامداران کمک می کند.
متد تکنیکال نوعی از آنالیز فنی است که تریدرها از طریق آن رفتار چارت و نمودارها در گذشته را برای پیش بینی رفتار احتمالی نمودار در آینده بررسی می کنند.
در متد تکنیکال مفاهیمی نظیر نمودارها، نقاط حمایت و مقاومت، خط روند و … دارای اهمیت است که شما می توانید در مقاله های جداگانه بصورت مفصل اطلاعات مورد نیاز در مورد آنها را یاد بگیرید.
سبک بنیادی:
یکی دیگر از روش های تحلیلی در بازارهای مالی تحلیل بنیادی (Fundamental Analysis) یا اصطلاحا فاندامنتال است. در این روش، سهامداران با بررسی صورت های مالی شرکت ها، ارزش ذاتی سهام را محاسبه می کنند. با مقایسه ارزش ذاتی با ارزش روز دارایی اقدام به خرید یا فروش سهام می کنند. اگر ارزش ذاتی سهام بالاتر از ارزش روز آن برود بیانگر ارزندگی سهام است. در صورتی که ارزش روز آن دارایی نسبت به ارزش روز آن کاهش یابد بیانگر این است که سهم دارای حباب مثبت است و انتظار می رود قیمت بازار سهام کاهش یابد. در این روش تحلیلی هم وضعیت کلی اقتصاد مانند نرخ بهره و هم وضعیت شرکت ها و صورتهای مالی آنها در بررسی تریدر حائز اهمیت است. اصطلاحات و مفاهیمی نظیر ترازنامه، صورت سود و زیان، صورت جریان وجوه نقد و … هر کدام دارای اهمیت هستند که در مقاله های مجزا می توانید به جزئیات این اصطلاحات را یاد بگیرید.
در حال حاضر سبک های تحلیلی مختلفی برگرفته از این دو روش وجود دارد که فعالان بازار سرمایه به دلیل گستردگی این سبک ها اغلب اوقات دچار سردرگمی در انتخاب سبک مورد نظر خود هستند.
تیم چارتستان در تلاش است تا با ارائه انواع مختلف این سبک های تحلیلی پکیج کاملی را به شما ارائه دهد. در سایت، نقشه راهی وجود دارد که تا حدود زیادی شما را برای ادامه مسیر در این دالان پر پیچ و خم بازارهای مالی راهنمایی می کند. برای موفقیت در این مسیر تیم چارتستان در کنار شماست و تیم پشتیبانی همراه شماست تا به سؤال یا ابهامات شما پاسخ بدهد.