با شناخت استراتژی و ساختار معاملاتی روند حرکت عرضه و تقاضا برای سهام و دارایی را بخوبی بشناسید و نتایج بهینه تری از ترید بدست آورید.
استراتژی و ساختار معاملاتی براساس رفتار سهامداران چیست؟
در این مقاله در مورد استراتژی و ساختار معاملاتی صحبت خواهیم کرد. به این صورت که قیمت ابتدا به تعادل میرسد. (در یک ناحیه به صورت رنج و خنثی حرکت میکند.) ولی این بار خریداران به این نتیجه میرسند که قیمت ارزنده است و این موجب افزایش تقاضا و کاهش عرضه میشود. (تقاضا از عرضه پیشی میگیرد) و پس از زدن ساختاری (که در منابع سبک RTM به اسم دهانه از آن یاد میشود.) به حرکت خود ادامه میدهد.
کمی دقیق تر!
ابتدا یک FL تشکیل میشود و محدوده Flag مشخص میشود. بخش بالایی Flag معمولا سطحی را engulf کرده است . و در بازگشت سفارشات خود را پر میکند. و مجددا سقف موجود را engulf میکند (مشابه FTR است) و بعد از تشکیل یک دهانه در جهت شکست بالا میرود.
ما در این ساختار دو ناحیه مهم را داریم که میتوانیم از آنها انتظار واکنش را داشته باشیم که به صورت زیر مشخص شده. (از نظر من ناحیه 2، ناحیه مهمتری است).
کمی ریزتر!
در ساختار بالا کمی ریز میشویم! قیمت به سمت پایین آمده و یک بیس تشکیل داده و سپس از بیس خروج میکند. (در جلسه قبل اشاره کردیم که قیمت یک FL را engulf میکند و ناحیه ای تشکیل میدهد که برای ما خیلی مهم است).سپس قیمت لول بالایی را هم engulf میکند. سپس در استراتژی و ساختار معاملاتی دهانه را تشکیل میدهد و حرکت را ادامه میدهد.
نکات بیشتر در استراتژی و ساختار معاملاتی
نواحی که اشاره کردیم که برای ما مهم هستند، یکی از آنها (شماره 1) بیسی بود که جلسه گذشته در مورد آن صحبت کردیم. و همچنین ناحیه شماره 2 و سطح engulf (شماره 3) و دهانه (شماره 4) هستند.
همچنین اشارده کردیم که ما در دل حرکات شماره 1 و شماره 4 (دهانه) انتظار واکنش داریم. ولی گاهی اوقات قیمت به ناحیه شماره 4 واکنش نمیدهد.
در این مواقع قیمت ناحیه شماره 4 را engulf میکند و بعد واکنش میدهد! ولی چرا؟
قیمت موقع ریزش شروع به زدن بیس میکند.(شماره 1) و حرکت شماره 2 یا باید کل حرکت شماره 1 را مصرف کند یا آن را engulf کند. و سپس دهانه را تشکیل میدهد و به سمت بالا میرود.
قبلا گفتیم نواحی هستند که وقتی قیمت به آنها برخورد میکند. سفارشات مصرف میشوند و یک سری سفارشات نیز منتقل میشوند.
دهانه وقتی تشکیل میشوند به ناحیه ای از حرکت شماره 2 برخورد میکند. (که اصل سفارشات در آنجا است) و اصل سفارشات آن را میگیرد. و این اصل سفارشات به بیس دهانه در استراتژی و ساختار معاملاتی منتقل میشود.
اگر قیمت به منطقه ای که اصل سفارشات است برخورد نکند. و این سفارشات منتقل نشوند، پس عملا در دل دهانه سفارشی موجود نمیباشد. و دهانه فقط یک حرکت رد گم کنی است و اگر قیمت به آن برخورد کند از آن عبور میکند به منطقه ای که اصل سفارشات در آن است برخورد میکند و استاپ معامله گران زده میشود.
بررسی دیگر
حال اگر حرکت شماره 2 نتواند حرکت شماره 1 را engulf کند یا کامل به آن برسد باید انتظار چه چیزی را داشت؟
در این صورت چون هنوز سفارشات حرکت شماره 1 مصرف نشده است، حرکت شماره 2 برای ما اهمیتی ندارد. و ما خود دهانه را در استراتژی و ساختار معاملاتی مبنا قرار میدهیم.
گاهی اوقات اصلا حرکت شماره 2 را نداریم!
به شکل زیر دقت کنید. ما ناحیه ای را مشخص کردیم و گفتیم این ناحیهای مهم برای ما است که اگر قیمت به آن برسد واکنش میدهد. (ناحیه A) و اگر واکنش بدهد سفارشات در دل حرکت شماره B منتقل میشود.
ساختار اول فلگ و تشکیل کپس
ساختار اول مربوط به حالتی بود که قیمت بین دو FL دچار حرکت رنج میشد و سپس در خلاف حرکت قبلی خود engulf میکرد و حرکت برگشت میکرد.
در جلسات قبل این ساختار را به طور کامل توضیح دادیم. (به جزوه جلسه چهارم مراجعه کنید.)
ساختار دوم ادامهی حرکت
ساختار دوم زمانی بود که قیمت در جهت حرکت قبلی خود engulf کرده و به حرکت خود ادامه میدهد.
برای ورود به دوره سبک RTM کلیک کنید.’