تسلط بر سبک RTM برای ترید براساس نواحی عرضه و تقاضا ضروری است. حرکات واقعی قیمت را شناسایی کنید و به سود مدنظرتان در ترید برسید.
سبک RTM چیست؟
سبک RTM سبکی است که شما به وسیله آن بتوانید تک به تک اجزای بازار را بخوانید و درک کنید. تحلیلگری جدای از معاملهگری است. بازار در دو ساختار سفارشات خود را میچیند، یکی RBR و DBD ها (که ماهیت حرکت-اصلاح-حرکت را داشت) و دیگری RBD و DBR ها که همان الگوی Caps بود. اما زمانی که ما این Base ها را داریم، بازار موقع خروج از آن بیس مجددا یک بیس خیلی کوچکی تشکیل میدهد که بعدها اصطلاحا به آن میتوان FL گفت.یک مدلی از FL است که به آن Flag Limit گویند.
خروج از بیس درون کپس
در متن مربوط به الگوی کپس متوجه شدیم که در انتهای یک روند یک بیس ساخته شده و در نهایت روند دچار چرخش و تشکیل یک قله/دره میشود اما ما نواحی داریم که موقع خروج از بیس کپس، خود تشکیل یک بیس میدهند که یک بیس خروج از بیس است. عده ای از اساتید به این بیس کینک (Kink) میگویند که به این بیس، گره میگویند.
اگر این ناحیه مشخص نبود، میتوان به تایم فریم پایین تر رفت.
خیلی اوقات قیمت پس از بازگشت به این ناحیه گره واکنش میدهد.
منظور از Base Pivot، بیسی است که عامل و محل چرخش قیمت بوده است.
توجه: این مباحث در سبک RTM فعلا مقدماتی است.
بیسهایی در فرمت RBR و DBD
در این مدل بیس ها هم همچین نواحی داریم ولی کمی متفاوت از ماجرای بیسهای الگوی Caps. دو مدل ناحیه است که بررسی تخصصی آنها در جلسات مربوط به فلگ انجام خواهد شد.
نکته مهم در سبک RTM: اگر قیمت ناحیهای از سفارشات را engulf کند و به بالا برگردد به ناحیه ای تازه و مشابه ناحیه engulf شده، واکنش میدهد و سپس از ناحیه سفارشات اولی عبور میکند (زیرا تمام سفارشات ناحیه مصرف شده است).
به طور کلی ساختار را به صورت زیر مشخص کردیم.
در سبک RTM دیدید که در ناحیه Flag میزان عرضه و تقاضا در حالت تعادل قرار میگیرد و درنهایت این تعادل به هر دلیلی بهم میخورد برای مثال تقاضا کننده احساس میکند که قیمت بیش از اندازهی منصفانهی آن است و عرضه کننده افزایش پیدا میکند ( قدرت فروشنده > قدرت خریدار) یعنی عرضه بر تقاضا پیشی میگیرد (به هر علت خاصی) و قیمت ریزش میکند.