استراتژی والیوم تریدینگ (Volume Trading) چیست؟

Volume Trading Strategy

در این مقاله آموزشی در تلاش هستیم تا به معرفی استراتژی والیوم تریدینگ بپردازیم و موضوعات آموزشی مرتبط با آن را در اختیار شما همراهان عزیز قرار دهیم.

معرفی استراتژی والیوم تریدینگ (Volume Trading)

در واقع در استراتژی والیوم تریدینگ ، منظور از حجم، تعداد سفارش‌هاست. قبل از هر چیز، برای تحلیل و ترید براساس مفاهیم حجم نیاز به اطلاعات مرتبط با آن داریم. این اطلاعات برای تمامی بازارها قابل تهیه هستند، اما در بعضی از بازارها، بخاطر ویژگی‌های ذاتی که دارند، دسترسی به این اطلاعات آسان تر و منظم‌تر است. بازارهایی که اطلاعات مرتبط با حجم سفارشات در آنها به راحتی و به طور منظم در دسترس افراد قرار دارد را ، بازارهای متمرکز میگویند. و غالباً از اصطلاح والیوم تریدینگ در این نوع بازارها استفاده می‌شود. اما این به معنی محدودیت در استفاده از متد والیوم تریدینگ در تحلیل بازارهای دیگر نیست. در واقع بازار متمرکز، به بازاری گفته میشود که سفارشات همه اعضای بازار در یک سامانه مشخص و واحد ثبت شده و با پردازش سفارشات، معاملات انجام و تکمیل می‌ گردد.

به عنوان نمونه، از جمله بازارهای متمرکز، می‌توان به بازار سرمایه (بورس)، مشتقه و فیوچرز اشاره کرد. ولی در بازارهای غیرمتمرکز سفارشات در فضاهای مختلف و متفاوت ثبت می شوند و معاملات در هر کدام از این فضاها می توانند انجام و تکمیل شوند. برای مارکت‌های غیرمتمرکز، می‌توان بازارهایی مثل بازار خودرو، مسکن، ارزهای دیجیتال، فارکس و انواع مشابه آن را نام برد.

اصول استراتژی والیوم تریدینگ

در این بخش به تعاریف مربوط با اصول استراتژی والیوم تریدنیگ با پیش فرض “بازار متمرکز” می پردازیم :

اولین قدم برای تحلیل و ترید براساس حجم دسترسی به دیتاست. می توان این دیتا را از جنبه‌های مختلف دسته‌بندی کرد. در اینجا برای شروع، با تقسیم بندی “Passive و Aggressive” شروع می‌کنیم.

در این منظر، دیتا به دو نوع دسته بندی میشود

● دیتای Passive: این دیتا که شامل سفارشات Limit می‌شود، را پسیو می‌نامیم. این نوع سفارشات، تمایل خریدار یا فروشنده به خرید یا فروش در یک قیمت را نشان می دهد. این سفارشات، از نوع دستوراتِ در انتظارند و برای تکمیل نیاز به طرفی دارند که این سفارشات را فعال کند.

● دیتای Aggressive : این دیتا که شامل سفارشات Aggressive می‌شود، خرید یا فروش انجام شده در یک بخش را نشان میدهد. این سفارشات، در انتظار نیستند و سفارشاتی هستند که روند انجام معامله را شروع و در نهایت تکمیل می‌کنند.

ابزارهای نمایش سفارشات: استراتژی والیوم تریدینگ

حالا که دیتای مورد بحث را از این نظر تقسیم بندی کردیم، قدم بعدی آشنایی با ابزار نمایش هر کدام از این سفارشات است.

● ابزارهای پایه Depth of Market(DOM):

به طور خلاصه، مختصر و مفید؛ همه چیز از DOM (دام) یا همان لیست مظنه‌ها، شروع میشود! نقطه شروع همه چیز دام است. دام که به اسامی Price Ladder یا Orderbook هم شناخته میشود، ابزاریست که تریدرهای Passive سفارشات تمایل به خرید یا فروش خود را در آن ثبت میکنند. و در مقابل، نقطه تکمیل کننده معاملات، یعنی تریدرهای Aggressive از سفارشات موجود انتخاب و خرید یا فروش رو تکمیل میکنند.

● ابزار Time & Sales List:

این سفارشات، نتیجه معاملات Aggressive روی دام هستند، که در واقع تکمیل شده‌اند و در لیست متفاوتی به نام T&S List به نمایش درمی‌آیند. این لیست را به نام Tape(تِیپ) نیز می‌شناسند. این دو مورد ، ابزارهای پایه‌ای هستند که در والیوم تریدینگ ، نتیجه معاملات تریدرها را به صورت خام و بدون هیچ تغییری به نمایش می‌گذارند.

● ابزارهای 3rd Party:

این ابزار جزو دسته ابزارهای خاص قرار می‌گیرند که همگی توسط شرکتی مشخص به طور انحصاری، به نام تجاری انتخابی همان شرکت عرضه میشوند و قابلیت اضافه شدن به پلتفرم‌های مختلف را دارند. تفاوت این دسته ابزار با “ابزار پایه” و دلیل وجود آنها، این موضوع است که افراد، به دلیل نیاز و ترجیحات مختلف، نیاز دارند تا بر روی اطلاعات دریافتی از دو ابزار پایه، پردازش خاصی انجام دهند و این اطلاعات پایه را به شکل متفاوتی به نمایش بگذارند. به این ترتیب، این ابزارها توسط شرکت‌های مختلف تولید و به تقاضاکنندگان عرضه می‌شوند. نمونه این ابزارها شامل: 1. Footprint 2. Volume Profile 3. TPO 4. Aggregated Tape 5. Costum Built Price Ladders 6. Heatmap و…. در واقع این لیست در اینجا تمام نمیشود. ابزارهای 3rd Party شامل انواع متنوعی هستند که تمام این ابزارها از دیتای فراهم شده توسط دو ابزار پایه استفاده و تغذیه می‌شود.

انواع دیتا در استراتژی والیوم تریدینگ

سطح ۱: این دیتا را میشود دیتایی دانست که تنها شامل قیمت نهایی معامله، می‌باشد.

دیتای سطح ۲: این دیتا به غیر از قیمت، اطلاعات بیشتری مانند سفارشات موجود در مظنه‌های بالاتر و پایینتر نسبت به قیمت حاضر را شامل میشود و در واقع امکان رویت عمق بیشتر بازار را میدهد.

سطح ۳: در مورد این دیتا، تعریف دقیق و آکادمیک وجود ندارد ولی درک عمومی از این دیتا شامل دیتای لول ۲ به علاوه امکان دیدن تک به تک سفارشات به صورت جداگانه در هر قیمت است. به این معنی که میتوان مشاهده کرد که مثلا سفارش ۶۰‌تایی در یک قیمت از چه سفارشات کوچکتری تشکیل شده است. ▪️انواع توصیفات دیتایی! جدا از تعریف‌های بالا که در حال حاضر جا افتاده و شناخته شده هستند.

تعریفات رسمی در خصوص دیتا:

تعریف‌های زیر را می‌توان به صورت رسمی و تایید شده معرفی کرد. این تعریف ها دیتا را به طور کل به دو نوع تقسیم می‌کنند MBP و MBO :

دیتای MBP  یا Market by Price:

این دیتا شامل قیمت و جمع سفارشات در اعداد بالاتر و پایینتر از قیمت حاضر است. بسته به دیتای پروایدر ، (منبعی که دیتا را ارائه میدهد) تعداد قیمت‌هایی که میشود در این سفارشات دید تعداد محدودی مانند ۳ یا ۱۰ بوده و یا میتوانند شامل تمام سفارشات ثبت شده موجود باشند.

دیتای MBO یا Market by Order:

این دیتا شامل قیمت و تک‌تک سفارشات در قیمت‌های بالاتر و پایینتر از قیمت حال حاضر است. تفاوت این نوع دیتا با دیتای MBP در این است که در دیتای MBP جمع سفارشات موجود در یک قیمت نمایش داده می شود اما با دسترسی به دیتای MBO میشود تک‌تک سفارشات را به صورت جداگانه دید.

و اما در یک بیان دیگر اینگونه نیز می‌توان گفت که برای ترید کردن به دو دسته اطلاعات مهم و اساسی نیاز است:

کانتکست (context) و انتری (entry). کانتکست اطلاعاتی هستند که میتوانیم براساس آنها نتیجه‌گیری کنیم که قیمت از کجا آمده ، در حال حاضر کجاست و احتمالا در آینده نزدیک به کدام سمت حرکت میکند. و دیتای انتری ، به معنی اطلاعات ورود معامله‌گران است. اکنون که انواع دیتا را شناخته‌ایم و با ابزارهای مختلف آن آشنا شده‌ایم ، از هر کدام از این ابزارها به تنهایی و یا با ترکیب‌های مختلف میشود برای کانتکست یا انتری استفاده کنیم.

هر ابزار بخاطر ماهیت و اطلاعاتی که نمایش میدهد؛ میتواند استفاده مخصوصی داشته باشد. لازم به توجه است که استفاده ابزارها، محدود به موارد نوشته شده زیر نیست و میتوانند برای شما بسته به نگاه و درک شما از ابزارها، استفاده‌های دیگری نیز داشته باشند. به عنوان مثال برای کانتکست به طور معمول از ابزارهای زیر استفاده میشود: 1. TPO 2. Volume Profile و برای انتری به طور معمول از ابزارهای زیر استفاده میشود: 1.   DOM/Costume DOMs .4- Time & Sales List/Tape 3.- Footprint .2-  Heatmap مجددا تاکید میشود که استفاده از این ابزارها ، محدود به نمونه‌های بالا نیست و هر کدام از این ابزارها میتوانند برای شما استفاده‌های متفاوتی داشته باشند. به طور مثال ممکن است شما تصمیم بگیرید از Footprint و یا Heatmap برای کانتکست استفاده کنید.

 

 

دسترسی سریع

مقالات مرتبط

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
جستجوهای محبوب:
برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.