اقتصاد کلان نسبت به اقتصاد خرد، یک پدیده نو و تازه است که از سال 1930 میلادی و وقوع یک رکود اقتصادی بزرگ این علم پدید آمد.
مفهوم اقتصاد کلان
مفهوم اقتصاد یکی از مجموعه مفاهیم علوم اجتماعی است که به بررسی تولید، توزیع و مصرف کالاها و خدمات می پردازد. علم اقتصاد نحوه تخصیص منابع را در مورد افراد، مشاغل، دولت ها و ملت ها مشخص می کند. علم اقتصاد بر اعمال انسان ها تمرکز دارد با فرض بر اینکه انسان ها به صورت منطقی عمل می کنند. و به دنبال بهینه ترین سود هستند. به طور کلی علم اقتصاد را می توان به دو بخش اقتصاد کلان (Macroeconomics) و اقتصاد خرد تقسیم کرد.
Macroeconomics به بررسی رفتار اقتصاد به عنوان یک کل متمرکز است. و اقتصاد خرد به بررسی افراد و مشاغل فردی تمرکز دارد. اقتصاد کلان برخلاف اقتصاد خرد، رویکرد کل به جزء دارد. یعنی با مطالعه سیاست گذاری های کلان (دولت) ها به بررسی عملکرد اقتصادی در سطح کلان می پردازد. در واقع به جای بررسی تصمیمات اشخاص حقیقی و شرکت ها، شرایط کلی اقتصاد و صنایع را مورد مطالعه قرار می دهد.
مفاهیم مورد بررسی در Macroeconomics
از جمله مواردی که در اقتصاد کلان به آن می پردازند عبارت است از: نرخ تورم، نرخ رشد اقتصادی، نرخ بیکاری، تولید ناخالص داخلی، درآمد ملی و سطوح قیمتی. Macroeconomics نسبت به اقتصاد خرد، یک پدیده نو و تازه است که از سال 1930 میلادی و وقوع یک رکود اقتصادی بزرگ این علم پدید آمد. جان کینز در پی این رکود اقتصادی، تحلیلی مبنی بر لزوم دخالت دولت ها برای تعیین سیاست های مناسب و بهبود وضعیت اقتصادی ارائه داد که به دلیل خدمات زیادی که ارائه داد او را پدر علم اقتصاد کلان می نامند. در این دوره آموزشی علی اسلامی عزیز این مفاهیم و سایر مفاهیم مربوط به Macroeconomics را ارائه می کند.
سرفصل های دوره
+ جایگاه Macroeconomics در بازارهای مالی
+ نظریه کمی پول
+ سیاست های مالی
+ ثبات قیمت ها و تورم
پیشنیازها
+ تسلط به تحلیل تکنیکال کلاسیک