- اطمینان از دسترسی موسسات مالی به منابع مالی فراوان
- جلوگیری از اختلال در سیستم پرداخت
- و نیز ارتقای ثبات در اقتصاد گسترده تر است.
در مواقع تنش های اقتصادی یا بحرانهای مالی، بانکهای مرکزی ممکن است برای رفع کمبود نقدینگی، افزایش اعتماد سرمایهگذاران و تسهیل عملکرد روان بازارهای مالی، القای نقدینگی را انتخاب کنند. این القاها می تواند به شکل وام های کوتاه مدت، خرید دارایی یا مکانیسم های دیگری باشد که نقدینگی را مستقیماً به سیستم بانکی تزریق می کند.
تاثیر القای نقدینگی بر بازارهای مالی
حرکت قیمت: القای نقدینگی اغلب منجر به افزایش تقاضا برای دارایی های مالی می شود و بر قیمت آنها تأثیر می گذارد. از آنجایی که فعالان بازار به وجوه اضافی دسترسی پیدا می کنند، ممکن است سرمایه را در طبقات مختلف دارایی مستقر کنند که به فشار صعودی بر قیمت ها کمک می کند.
کاهش نوسانات: یک هدف کلیدی از Liquidity Injection، کاهش نوسانات بازار است. هدف بانکهای مرکزی با تأمین نقدینگی مورد نیاز مؤسسات مالی، جلوگیری از نوسانات شدید قیمتها و حفظ محیط مالی باثباتتر است.
نرخ بهره و نرخ عایدی: القای نقدینگی می تواند بر نرخ بهره و نرخ بازدهی تأثیر بگذارد. بانکهای مرکزی ممکن است از این القاها برای تأثیرگذاری بر نرخهای بهره کوتاهمدت و نشان دادن موضع آنها در سیاستهای پولی استفاده کنند.
شرایط اعتباری: افزایش نقدینگی میتواند شرایط اعتبار را بهبود بخشد و دسترسی کسبوکارها و مصرفکنندگان به منابع مالی را آسانتر کند. و به نوبه خود می تواند فعالیت اقتصادی و سرمایه گذاری را تحریک کند.
احساسات بازار: اعلام و اجرای القای نقدینگی می تواند تأثیر بسزایی بر جو بازار داشته باشد. اقدامات مثبت نقدینگی اغلب به عنوان حمایت از رشد اقتصادی تفسیر می شود، در حالی که فقدان حمایت نقدینگی ممکن است نگرانی هایی را در مورد ثبات مالی و سلامت کلی سیستم مالی ایجاد کند.
معامله گران و سرمایه گذاران به دقت جزئیات القای نقدینگی، از جمله اندازه، مدت زمان و ابزارهای خاص مرتبط با آن را زیر نظر دارند تا تأثیر بالقوه بازار را بسنجند و استراتژی های خود را بر این اساس تنظیم کنند.
سرفصل های دوره
+ Liquidity Injection
- به عنوان بخشی از سفر یادگیری خود، نقشه راه ما را برای یک رویکرد ساختاریافته برای تسلط بر تکنیک های تحلیل در نظر بگیرید.
پیشنیازها
+ تسلط به تحلیل تکنیکال کلاسیک