Swap

Swap:

معاملات در فارکس به‌صورت CFD هستند. بروکرهایی که رگوله هستند (یعنی معاملات آن‌ها به بازار جهانی متصل هستند)، معمولا حجم معاملات زیادی را پوشش می‌دهند. درواقع وقتی ما جفت ارزی را می‌خریم و یا می‌فروشیم، این معامله را با بروکر انجام می‌دهیم . یعنی بروکر به‌عنوان خریدار و یا فروشنده، همواره با ما درحال معامله است. پس برای این‌که این معاملات معتبر باشند، بروکر باید به اندازه همان میزان اعتباری که به ما می‌فروشد،در حساب خود موجودی داشته باشد.

اگر این عدد را برای تمام مشتریان یک بروکر درنظر بگیریم، باتوجه به بالا بودن میانگین حجم معاملات روزانه فارکس، هیچ بروکری نمی‌تواند این مقدار موجودی را در حساب خود داشته باشد به همین منظور بروکرهای رگوله با بانک‌ها قرارداد‌های CFD منعقد می‌کنند تا اعتبار لازم را از این طریق تامین کنند. به‌عبارتی دیگر می‌توان گفت که حجم پول زیادی را از بانک‌ها وام می‌گیرند. این وام ها در پایان هر روز با بانک تسویه حساب می‌شوند. اگر شما بیش از یک روز در معامله‌ای بمانید، پس طبیعی است که سود بهره آن روز نیز برای شما خواهد بود.

سواپ نوع دیگری از هزینه انجام معاملات و مبلغی است که بابت مابه التفاوت نرخ بهره در کشورهای مختلف پرداخت می کنیم. به سواپ، بهره شبانه نیز گفته می شود و البته می تواند مثبت یا منفی باشد. به حالت مثبت شدن سواپ، آربیتراژ نرخ بهره نیز می‌گویند. ما چون پول کشورهای مختلف را در برابر هم معامله می کنیم طبیعی است که وقتی ما پول کشورهای مختلف را معامله می کنیم یک اختلافی بین نرخ بهره دو کشور وجود دارد و کشورها نرخ بهره یکسان و ثابتی ندارند.

از طرفی چون در فارکس از لوریج یا اهرم هم استفاده می کنیم، همه پول معامله پول خودمان نیست و به عنوان مثال در لوریج 100 ، ما فقط یک درصد پول را در معامله می گذاریم و الباقی پول کارگزار است که به ما قرض می دهد. به همین جهت زمانی که ما معامله می کنیم اگر که پوزیشن معاملاتی ما بیش از یک شبانه روز باز باشد و بخورد به روز بعدی، کارگزار از ما یک هزینه ای بابت باز بودن معامله می گیرد که به روز بعد افتاده است، و به آن نرخ بهره شبانه می گویند. یعنی به ازای هر روز که معامله باز می ماند یک نرخ بهره از ما می گیرد. این نیست که پوزیشن 24 ساعت باز باشد؛ همین که ساعت 1:30 بامداد را رد کند نرخ سواپ گرفته می شود.همه کارگزار ها سواپ نمی گیرند. آلپاری می گیرد. احتمالاً هات فارکس نمی گیرد.

نرخ بهره (interest rate):

نرخ بهره ، سودی است که بابت دریافت پول از بانک توسط وام گیرنده پرداخت می شود. مثلاً وام 100 میلیونی 18 درصد سود سالانه دارد که 18 درصد همان نرخ بهره است. نرخ بهره با سود سپرده متفاوت است دقت کنید اشتباه نشود. سود سپرده سودی است که بانک به شما می دهد بابت سپرده تان. نرخ بهره، سودی است که شما به بانک می دهید بابت اخذ وام و تسهیلات. سود سپرده کمتر از نرخ بهره می باشد. یعنی بانک وقتی به شما سود می دهد 15 درصد می دهد ولی وقتی از شما سود می گیرد 18 درصد می گیرد. مابه التفاوت این دو عدد یعنی 3% درآمد اصلی بانک می باشد.

سوآپ مثبت و سوآپ منفی:

نرخ سواپ

به‌طورکلی زمانی‌که شما ارزی با نرخ بهره بالا را خریداری می‌کنید و ارز با نرخ بهره پایین را می‌فروشید، نرخ سواپ مثبت خواهد بود. در این نوع معامله در واقع شما ارز با نرخ بهره پایین را قرض گرفته‌اید و آن را به دارایی با نرخ بازدهی بالاتر تبدیل کرده‌اید. به نوعی آربیتراژ انجام داده‌اید. در مقابل اگر ارز با نرخ بهره پایین را خریداری نمایید و ارز با نرخ بهره بالا را بفروشید، نرخ سواپ منفی خواهد بود.

انواع سوآپ:

سواپ  Long : سواپ خرید می باشد.

سواپ Short : سواپ فروش می باشد.

سواپ شورت و لانگ

در سمت راست اگر ما یورو را بفروشیم یعنی ارز با نرخ بهره پایین را می فروشیم. پس سواپ شورت ما مثبت می شود و اگر پوزیشن باز یک شبانه روز باز بماند سود می کنیم.

در سمت راست اگر یورو را بخریم ارز با نرخ بهره پایین را می خریم. پس سواپ لانگ ما منفی است و اگر پوزیشن باز یک شبانه روز باز بماند از حساب ما کم می شود.

در سمت چپ اگر یورو را بفروشیم ارز با نرخ بهره بالا را می فروشیم. پس سواپ شورت ما منفی می شود و اگر پوزیشن باز یک شبانه روز باز بماند از حساب ما کم می شود.

در سمت چپ اگر یورو را بخریم ارز با نرخ بالا را می خریم. پس سواپ لانگ ما مثبت می شود و اگر پوزیشن باز یک شبانه روز باز بماند سود می کنیم.

اگر اختلاف میان نرخ‌های بهره جفت‌ارزهایی که ما معامله کردیم، باهمدیگر مثبت باشد، مقدار آن اختلاف در پایان روز تسویه و به حساب ما واریز می‌شود. اگر هم این اختلاف نرخ بهره منفی باشند، در پایان روز تسویه و از حساب ما کسر می‌شود. البته کارگزاری‌هایی که امکان معامله CFD هم دارند، از نرخ‌های سواپ استفاده می‌کنند.

این نکته را نیز باید توجه داشته باشید، که اگر عمر معاملات شما زیر یک روز باشد و معاملات را قبل از زمان  تسویه حساب، در پایان روز ببندید، نیازی به دانستن نرخ سواپ نخواهید داشت. با این حال اگر عمر معاملات شما بیش از یک روز است و معمولاً معاملات را تا چند روز باز نگه می‌دارید، نرخ سواپ برای شما اهمیت خواهد داشت. نرخ سواپ می‌تواند سود و یا زیان جانبی قابل توجهی را به معاملات شما تحمیل کند.

نکته:

برای اینکه بدانیم سواپ ها مثبت یا منفی هستند، از Specification در متا تریدر استفاده می کنیم. در مارکت واچ روی خود جفت ارز راست کلیک کرده و اسپسیفیکیشن را انتخاب کنیم.

نکته:

نرخ بهره کشور ها در سایت فارکس فکتوری دات کام نوشته شده است.

نکات مهم در سواپ:

Balance :

همان پولی است که می خواهیم در فارکس سرمایه گذاری بکنیم.

Equity :

بالانس + – سود و ضرر.  به عبارتی موجودی خالص در لحظه.

Leverage :

به صورت نسبت نمایش داده می شود و برابر پولی است که از کارگزار قرض می گیریم. 1:100  یعنی به ازای یک دلار می توانیم 100 دلار معامله کنیم. اهرم ربطی به سود ندارد فقط یک امتیاز است پول قرضی ای است که کارگزار به ما میدهد. مانند شمشیر دو لبه است. اگر سود کنیم که به نفع مان است اگر ضرر کنیم هم بد ضرر می کنیم

Margin :

حداقل پولی است که باید در حساب داشته باشیم تا بتوانیم معامله را باز کنیم. مثلاً 1 دلار برای باز کردن معامله 100 دلاری با لوریج 100 مارجین ما می باشد.

برای محاسبه مقدار مارجین به سه چیز نیاز داریم:  1. لوریج    2. نرخ برابری جفت ارز    3. لات

یک مثال:

مثال از مارجین

اهرم ما 1:50 می باشد که از تقسیم یک به عدد 50 عدد 0.02 یا همان 2 درصد بدست می آید

حجم معامله ما 1 لات استاندارد می باشد که یک لات EURUSD میشود 100.000 تا 1.3550 که معادل 135.500 دلار می شود

در نتیجه 2 درصد 135.500 دلار  برابر با 2.710 دلار می شود که همان مارجین می باشد و حد اقل پول لازم برای ورود به معامله 135.500 دلاری EURUSD

لوریج/1 * نرخ برابری * حجم = مارجین

نکته:

اگر نرخ برابری ارز بالا برود، پول یا مارجین بیشتری لازم داریم بای باز کردن معامله

نکته:

اگر لوریج بالا برود، پول کمتری لازم داریم تا پوزیشن را باز کنیم

نکته:

هرچه لات بیشتری بخواهیم معامله کنیم مارجین بیشتری لازم داریم.

Free Margin :

فرمول آن Equity – Margin =  می باشد  که همان مارجین آزاد می باشد که می توان با آن معامله کرد حالا بستگی به لوریج دارد که تا چند برابر free margin می توان معامله باز کرد.

Margin level :

سلامت حساب را نشان می دهد. هرچه مارجین لول بالاتر باشد بهتر است. فرمول آن به شکل زیر می باشد:

مثلا اگر اکوئیتی 5000 دلار و مارجین 1000 دلار باشد، مارجین لول می شود 500 %

هشدار:

معمولاً اگر مارجین لول به 100 % برسد کال مارجین می شویم. چرا که تمام مارجین در معاملات استفاده شده و دیگر فری مارجین نداریم. مارجین لول چه زمانی خطرناک می شود؟ زمانی که به 100 % می رسد. یعنی شما تمام پول را درگیر کرده اید و آنجا اصطلاحاً Call Margin می شوید و کارگزار اخطاری می دهد که حسابتان را شارژ کنید و اگر حسابتان را شارژ نکنید و کمی بیشتر منفی شوید به سطحی می رسید که کارگزار مجبور می شود تمام پوزیشن هایتان را همانطور که هست ببندد. حال چه پوزیشن های مثبت چه پوزیشن های منفی. به آن سطحی که می رسد و کارگزار همه پوزیشن ها را می بندد Stop Out می گویند.

Stop Out :

درصدی است که وقتی سطح مارجین به آن درصد می رسد، معامله بسته خواهد شد تا زمانی که سطح مارجین حساب کاربر، بالاتر از درصد استاپ آوت حساب برسد.

نکته: Call Margin با Stop Out متفاوت است. سطح استاپ آوت از کال مارجین کمی پایین تر است. نکته ای که وجود دارد زمانی که کال مارجین می شوید، در واقع پوزیشن جدید نمی توانید باز کنید ولی پوزیشن های قبلی در حال انجام است. اما زمانی که به استاپ آوت می رسید کارگزار دیگر تمام پوزیشن ها را می بندد.

سطح استاپ آوت در حساب های مختلف متفاوت است:

در آلپاری:

در حساب های نانو : 10%.

در حساب های استاندارد متاتریدر 4 و 5 : 20%.

در حساب های ECN متاتریدر 4 و 5  و حساب های Pro ECN متاتریدر 4 : 60%.

یعنی اگر آنقدر ضرر بکنید که مارجین لول شما بشود 60 درصد، کارگزار دیگر اتوماتیک تمام پوزیشن های باز شما را می بندد و استاپ آوت می زند و موجودی حساب به صفر میل می کند.

سشن ها:

سشن های معاملاتی

 

در ساعات همپوشانی سشن ها حجم معاملات بالاتر می رود. در این همپوشانی ها چون حجم بالاست می توانیم روندهای خوب را شکار بکنیم و بتوانیم با بازار همسو بشویم. شاید تحلیل تکنیکالی که انجام داده اید خوب و درست باشد ولی چون در تایم بدی به تحلیل تکنیکال پرداخته اید، تحلیل شما درست پیش نرود و برعکس پیش بینی شما شود. لذا باید باگ های تحلیل تکنیکال را با معامله در تایم های به موقع، بگیریم. ما به هر سیگنال خرید و فروش تکنیکال در هر زمان دلبخواهی ورود نمی کنیم.

بهترین سشن های معاملاتی

1- سشن لندن بهترین سشن می باشد. یک ساعت اول سشن لندن به دلیل اورلپ بودن با سشن توکیو، یعنی ساعت 11.30 تا 12.30 بهترین تایم ترید می باشد.

2-چهار ساعت اول سشن نیویورک به دلیل اورلپ بودن با سشن لندن که از ساعت 16:30 تا 20:30 می باشد، عالی ترین تایم و همان تایم طلایی برای معامله گری و ترید می باشد. زیرا حجم معاملات به شدت بالاست.

3- کلاً از تایم 11:30 تا 20:30 برای ما تایم طلایی است ( کل سشن لندن). اینجاست که تحلیل تکنیکال ما به درد می خورد و سیگنال های ما قدرت ادامه دار شدن دارد.

نکته:

که پول هر کشور را بهتر است در سشن خودش معامله بکنید.

 

دسترسی سریع

مقالات مرتبط

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
جستجوهای محبوب:
برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.