چه میزان ریسک در معاملات منطقی است؟

با رویکردی متعادل نسبت به میزان ریسک استراتژی معاملاتی خود را بهینه کنید. اصول و ابزارهای کلیدی برای مدیریت ریسک را بشناسید.

برای میزان ریسک تا چند پوزیشن می توانیم خراب کنیم؟

به عبارتی چند بار می توانیم گند بزنیم؟ اگر مثلاً در یک اکانت 3000 دلاری هر پوزیشن فقط 5 دلار ریسک کنیم (حدود 0.16 درصد! ) داریم:

5. 10. 20. 40. 80. 160. 320. 640. 1280. 2560

در این حالت 9 بار امکان خطا به صورت متوالی وجود دارد. اما این اتفاق بسیار نادر رخ خواهد داد. چرا که اگر احتمال سود و ضرر برابر ½  باشد (یعنی کاملاً شانسی معامله کنیم!) احتمال از دست رفتن حساب به طور کامل، می شود 1/512  یعنی ½*9    و اما آیا کسی می تواند 9 استاپ متوالی داشته باشد؟ باید خیلی مشنگ باشد. در حالت بسیار ضعیف که سیستم ما 60 درصد مواقع درست و 40 درصد خطا پیش بینی کند، آنگاه احتمال از دست رفتن حساب  100/40 *9  یعنی 1/3800 این یعنی اگر ده درصد سیستم معاملاتی بهبود پیدا کند، احتمال زیان از 1/512 به 1/3800 می رسد. یعنی 1/6 میشود.

بزرگ ترین مزیت سیستم DB : می توان فقط با یک TP کل زیان ها را پوشش داد.

ارتباط دابلین با حجم معاملات در میزان ریسک:

میخواهیم بدانیم زمانی که ریسکمان را زیاد می کنیم آیا می توانیم حجم را هم زیاد کنیم و تا کجا می توانیم حجم معاملات مان را بالاتر ببریم:

فرض کنید 3000 دلار موجودی داریم و ریسک پایه 5 دلار می گیریم که بتوانیم با یک ریسک خیلی پایین فعالیت بکنیم و استاپ های ما به طور قراردادی 10 پیپی است (هرچند 10 پیپ خیلی کم است) اگر که استاپ های ما به این شکل کوچک و 10 پیپ باشد ممکن است در انجام معاملات آخر به مشکل بر بخوریم و نتوانیم تمام آن 9 بار فرصت را استفاده بکنیم. با یک مثال عددی تشریح می کنیم که چرا وقتی استاپ اینقدر کوچک می شود نمی توان از 9 فرصت دابلین استفاده کرد. چون وقتی استاپ کوچک می شود طبق فرمول مدیریت سرمایه حجم بزرگ تر می شود.  در این حالت داریم:

اگر تا معامله 160 دلاری ضرر بکنیم و بخواهیم وارد معامله 320 دلاری بشویم، باید حجم را به 3.2 لات برسانیم. که مارجین کافی باقی نمی ماند و ما نمی توانیم 3.2 لات حجم بگیریم (Margin: حداقل پولی است که باید در حساب داشته باشیم تا بتوانیم معامله را باز کنیم.) 3.2 لات یعنی 320.000$ که اگر لوریج ما 100 باشد مارجین برابر با 3200$ می شود که عملا ما این مقدار را نداریم. ($ 2685 = 160 – 80 – 40 – 20 – 10 – 5 – 3000) پس مارجین ما اجازه نمی دهد تا وارد معامله بعدی به روش دابلین شویم.

به زبان ساده میخواهیم بگوییم اگر اندازه پیپ استاپ لاس ها کوچک باشند و لوریج هم این چنین باشد(100)،نمی توان از 9 فرصت سیستم دابلین استفاده کرد و در یک جایی متوقف می شوید. و این پیشفرض را در ذهن خود دارید که من 9 فرصت دارم ولی واقعیت این است که در عمل چون از لوریج استفاده می کنید و مارجین مهم است، با لوریج 100 در چنین حالتی که استاپ ها کوچک است نمی توان حجم‌های بزرگ تر زد و فرصتی برای ادامه سیستم باقی نمی ماند. (مارجین دست و بال آدم را می بندد) اگر به چنین نقطه ای رسیدید چاره چیست و چکار می توان کرد؟

دو راه برای کنترل میزان ریسک داریم:

  1. از لوریج بالاتر استفاده کنیم. (از یک حساب با لوریج بالاتر استفاده کنید که توصیه نمی شود فعلاً از لوریج بالاتر از 100 استفاده شود. چون خطرناک است و به لحاظ روانی وسوسه می شوید که از این لوریج بالاتر استفاده کنید چون موقعیت اش را دارید و اکانت به شما اجازه ورود به همچنین معامله ای میدهد و شما وارد پوزیشن می شوید و در نهایت اکانت خود را به فاک می دهید. همچنین وقتی لوریج بالاتر برود احتمالاً اسپرد بیشتری پرداخت کنید چون عملاً کارگزار پول بیشتری به شما قرض می دهد پس طبیعی است که کارمزد بیشتری هم بگیرد)
  2. استاپ را بزرگ تر بکنیم که لاتیج کمتری نیاز باشد. یعنی اندازه پیپی استاپ لاس ها را بزرگ تر کنیم تا طبق فرمول حجم معامله کوچک شود. برای این کار می توان به تایم فریم های بزرگ تر رفت و به دنبال استاپ های بزرگ تری گشت. مانند یک الگوی سر وشانه در تایم فریم روزانه یا چهار ساعته که استاپ لاس بزرگی به اندازه ارتفاع سر دارد (مثلاً 500 پیپ). در واقع در اینجا می توان با یک لاتیج خیلی خیلی کمتر دابلینگ خود را اجرایی بکنید. یک کلکی است که اینجوری می توان زد. وقتی به تایم فریم های بزرگ تر کوچ می کنیم کلاً فضا عوض می شود و حرکت ها بزرگ تر می شوند و می توانیم الگوهای بزرگ تری ببینیم استاپ بزرگ تر می شود در نتیجه طبق فرمول لاتیج کوچکتر میشود. یا اینکه چارتی را انتخاب می کنیم تا فاصله تا استاپ زیاد باشد.

قلق اجرا کردن دابلینگ اینگونه است.

نکته روانشناسی:

در روش دابلینگ هرچه جلوتر می رویم استرس معاملات و میزان ریسک بالاتر می رود و نیاز جدی تری به TP داریم.

مثال: اگر 100 دلار داشته باشیم و بخواهیم سیستم دابلینگ 4 بار فرصت بسازیم باید ریسک پایه چند دلار باشد؟ و برای دو برابر کردن سرمایه چند TP باید زده شود؟

پاسخ: تفسیر سوال به اینگونه است که یعنی ما تا 4 اُمین معامله فقط فرصت داریم که کل موجودی را ریسک کنیم. برای پیدا کردن ریسک پایه از فرمول زیر استفاده می کنیم تا به عددی که هماهنگ با سیستم دابلینگ به بالانس می رسد برسیم.

محاسبه ریسک پایه

اگر پوزیشن ها 6 دلاری باشند داریم:

6    12    24   48          جمع زیان ها = 90 دلار

پس ریسک پایه = 6 دلار

فرمول کلی محاسبه مبلغ ریسک پایه:

فرمول کلی محاسبه مبلغ ریسک پایه( واحد دلار ) به صورت زیر می باشد:

این فرمول به شما می گوید ریسک پایه را چقدر در نظر بگیرید تا با توجه به سرمایه تان و به تعداد مورد نظرتان بتوانید فرصت زیان داشته باشید.

برای دو برابر شدن موجودی یعنی گرفتن 100 دلار سود،TP16 = 6 /100 نیازمندیم.

اینکه سیستم دابلینگ مورد نظر خودتان را چند بار فرصت در نظر بگیرید بستگی به سابقه معاملاتی و سوابق تحلیلی خودتان دارد. اگر ببینید معامله گری هستید که از هر دو استاپی که می خورید سومین پوزیشن را حتماً سود می کنید دابلینگ سه بار فرصت می سازید. اگر دیدید ممکن است 4 استاپ متوالی داشته باشید دابلینگ 5 بار فرصت برای خود می سازید. این دست خود شماست که با توجه به سابقه معاملاتی خود، به طوری سیستم دابلینگ بسازید و یک ریسک پایه برای خود در نظر بگیرید که با روحیه شما و با سابقه معاملاتی شما هماهنگ باشد.

اگر کمی تکنیکال بلد باشید 4 بار و 5 بار فرصت منطقی می باشد.

سیستم DB در کوتاه مدت سیستم خوبی شاید باشد ولی در بلندمدت احتمال کال مارجین شدن وجود دارد هر چند این احتمال 1/512 یا 1/3800  باشد. یعنی به عنوان مثال در سیستم دابلینی که با 4 بار فرصت ساخته اید اگر هر 4 پوزیشن ضرر کنید در واقع موجودی کل اکانت را به فاک داده اید و کال مارجین می شوید. ولی در سیستم بعدی ای که توضیح می دهیم فقط سودها از دست می رود و در هر بار ضرر فقط به اندازه یک ریسک پایه از حساب کم می شود.

این سیستم، سیستم ناقصی است. این سیستم را با متد های دیگر ترکیب خواهیم کرد و یک سیستم قدرتمند خواهیم ساخت.

پلن مدیریتی پاد دابلینگ PDB برای کنترل میزان ریسک:

این سیستم برعکس سیستم DB است و زمانی ریسک را افزایش می دهد که سود بدست آمده باشد.

فرض کنید ریسک پایه ما 100 دلار باشد:

در معامله اول با ریسک پایه 100 دلار: به TP می خورد و با 100 دلار سود بسته می شود.

معامله دوم ریسک دو برابر می شود: به TP می خورد و 200 دلار سود بسته می شود.

و در معامله سوم ریسک دو برابر می شود: به SL می خورد و 400 دلار ضرر بسته می شود.

برآیند 3 معامله =100- = 400 – 200 + 100

در این مرحله، معامله چهارم باید دوباره به اندازه ریسک پایه وارد شود که همان 100 دلار است.

استرس این سیستم خیلی بالاست. مانند مسابقه های تلویزیونی است که هر مرحله می پرسند ادامه میدی یا تا همین جا پولت رو بدیم. اگر ادامه داده شود و پاسخ صحیح داده شود سود به شدت افزایش می یابد. ولی اگر پاسخ غلط داده شد کل پول برنده شده از دست می رود. حالا در فارکس هم کل سود می پرد و هم به اندازه ریسک پایه متضرر می شود

این سیستم پاددابلینگ خیلی سیستم ثروت سازی است و شنیده ها حاکی از آن است که وارن بافت (پیر پرنیان اندیش وال استریت) از یک همچین سیستمی استفاده کرده است.

اگر شما 10 معامله با ریسک پایه 100 دلار انجام دهید و 10  پوزیشن متوالی سود بکنید. پس از 10 معامله ثروت شما به 100 هزار دلار میرسید. احتمال این که شما به همچین سودی برسید همانند سیستم DB می باشد و ½*9 حتی 10 است. یعنی در عمل خیلی شدنی نیست. نه اینکه محال باشد. محال نیست ولی احتمالش خیلی خیلی پایین است.

در سیستم PDB در هر مرحله که زیان حاصل شود، باید یک مبلغی را هم از جیب بگذاریم تا به سر به سر برسیم که همان میزان ریسک پایه است.

اِشکال این سیستم داشتن هیجان بالا در سطوح بالا و نداشتن سیو سود است.

سیستم PDB (برعکس سیستم DB) در کوتاه مدت جواب نمی دهد اما در بلندمدت جواب می دهد و شما ممکن است 10 TP پشت سر هم را بزنید. اصلاً شما می توانید یک اکانت درست کنید مخصوص همین کار. 100 دلار یا 500 دلار بذارید کنار و زوم کنید روی همین سیستم.

شما می توانید استراتژی مدیریت سرمایه خود را با ترکیب دو پلن مدیریتی PDB-DB انجام دهید.

 

دسترسی سریع

مقالات مرتبط

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
جستجوهای محبوب:
برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.